4 rady ako si vytapetovať interiér

Chceli by ste oživiť interiér a zmodernizovať ho? Premýšľate nad tapetovaním? Tapety na stenu sú fantastický pomocník pre upgrade celého interiéru. Pripravili sme si pre vás užitočné rady, ktoré pri tapetovaní oceníte a triky, ktoré vám uľahčia prácu. Vyskúšajte tapetovanie podľa nasledujúceho praktického návodu a sami uvidíte ako obyčajná tapeta na stenu dokáže pretvoriť celý priestor na neobyčajný interiér.

ako tapetovať


Atraktívny interiér podľa najnovších trendov

Kúpili ste novú nehnuteľnosť a radi by ste novému interiéru vdýchli pôvab a osobité čaro? Fototapety na stenu sú perfektnou voľbou pri skrášľovaní a modernizovaní nového bývania. Fototapety v spálni alebo v kuchyni? Tapety si nájdu svoje uplatnenie v každej jednej miestnosti. Interiér dokážete vďaka pestrofarebným alebo aj čiernobielym tapetám na stenu oživiť, pridať mu prvky elegancie a vyzbrojiť ho originálnym dizajnom.

Výhody fototapety na stenu:

● využitie v celom interiéri,

●fototapety na stenu predstavujú skvelého pomocníka pri modernizovaní bývania, 

● na trhu nájdete pestrý výber z aktuálnych trendy motívov,

● jednoduchá aplikácia nielen na stenu , ale aj na nábytok ako vstavané skrine alebo dvere,

● výber z rôznych rozmerov,

● rýchle odstránenie a výmena za nový moderný motív.

ako tapetovať


Praktický návod na tapetovanie:

Spoločne si prejdeme bod po bode ako správne tapetovať. Prezradíme vám triky pri tapetovaní a aj praktické rady, ktoré vám dopomôžu k dokonalému výslednému “wau” efektu.

Na tapetovanie budete potrebovať:

● tapetu na tapetovanie (vinylové, vliesové alebo papierové tapety),

● špeciálne lepidlo na tapety alebo tapety s už naneseným lepidlom, ● nádobu na prípravu lepidla,

● štetec na lepidlo a štetec na tapetovanie, valček na tapety,

● papierovú (prípadne maliarsku) pásku,

● kancelárske potreby - nožnice, ceruzka, pravítko (meter),

● vodováhu,

● nôž na tapety (odlamovací nôž),

● mäkkú špongiu alebo handričku.

ako tapetovať


1. Dôležitú úlohu zohráva predpríprava. Pred samotným nanášaním tapety na stenu, musíte odstrániť všetok nábytok alebo dekorácie, ktoré by vám pri tapetovaní mohli zavadzať. Fóliou ochránite podlahu a maliarskou páskou okná a zárubne. Nezabúdajte zbaviť stenu nečistoty, mastnoty a nerovného drsného povrchu. Pokiaľ už máte stenu pripravenú, odmerajte si priestor kde budete tapetovať, naznačte si ceruzkou vodiaciu

čiaru a odstrihnite si správnu veľkosť (dĺžku a šírku) každého pásu tapety. Vždy si nechajte 10 cm navyše. Tapety so vzorom sa aplikujú ťažšie, pretože si musíte dávať pozor, aby pri aplikovaní ďalšieho pásu tapety, jednotlivé vzory na seba nadväzovali.

Naša rada : Pre istotu si kúpte o jedno balenie tapety viac. Niečo sa môže pokaziť, zle nalepiť alebo aj zle odmerať, preto je dobré mať jeden “kotúč” tapety v rezerve.

2. Ak sa rozhodnete pre fototapety na stenu s už naneseným lepidlom, odpadne vám príprava samotného lepidla. Pokiaľ nie, lepidlo na tapety je potrebné zriediť s vlažnou vodou. Lepidlo môžete nanášať priamo na tapety, len pri populárnych vliesových tapetách je najideálnejšie, keď lepidlo nanesiete na stenu, nie na tapetu. Rovnomerne, súvislú tenšiu vrstvu lepidla naneste na stenu tak, aby ste zašli pár cm za okraj vodiacej čiary. 

3. Aplikujte tapetu na stenu a vždy si urobte aj vizuálnu kontrolu, kedy pri drobných odchylkách ešte stále môžete tapetu napraviť a správne umiestniť. Tapetu po jej nalepení musíte ihneď vyhladiť pomocou štetca, valčeka alebo handričky. Predídete tak, nelichotivým vzduchovým bublinám. Dokonale aplikovanú tapetu docielite, ak budete odstraňovať bubliny zhora nadol a od stredu po vonkajší okrajRada od profíkov: Penetrujte stenu ešte pred tapetovaním! Penetračný náter je skvelý pomocník pri tapetovaní. Je to efektívny náter, ktorý zlepší podklad, tak aby tapeta dobre a predovšetkým dlhodobo držala. Zabraňuje navlhnutiu a ak niečo počas tapetovania pokazíte, tapetu vďaka náteru jednoduchšie odlepíte.

ako tapetovať


4. Nadbytočnú tapetu odrežete ostrým odlamovacím nožom. Tupé nožnice môžu pri strihaní tapetu zbytočne poškodiť. Skvelá vychytávka pri ukončovaní tapety je použitie elegantnej bordúry alebo ozdobnej lišty.

Ak ste postupovali podľa návodu, ako správne vytapetovať interiér, určite ste s výsledkom spokojní a nemusíte sa za odvedenú prácu hanbiť. Teraz už len nechajte vaše majstrovské dielo pomaly schnúť, najlepšie pri 18-21°C a tešte sa z nového originálneho interiéru.

Foto: Dovido.sk

Späť

Bývanie v meste a na dedine

Ako sa hovorí, život je otázka priorít. Túto vetu nepoznáme len ako slogan jednej reklamy, ale týka aj spôsobu nášho života v oblasti hodnôt, či praktického života, napr. bývania. Asi najviac sa však prejavuje vo výbere možnosti bývania v meste, alebo na vidieku. Zatiaľ čo v iných oblastiach bývania sa dá čitateľom presne poradiť, výber z týchto dvoch oblastí je skôr témou, kde samotné rozhodnutie je akousi zmesou vlastného presvedčenia a finančných možností, ktoré na splnenie svojej túžby máte. Aj keď Slovensko nepatrí k tým najvyspelejším krajinám..

Úložné priestory

Rodina se dusí! Povedala manželka svojej polovičke pred sťahovaním sa vo filme Kulový blesk. Aby táto veta nebola na dennom poriadku aj v tej vašej rodine a pritom nemáte v záujme sťahovať sa do väčšieho príbytku, povieme si pár rád ako riešiť efektivitu úložných priestorov. Veď komu by sa pre pár vecí, ktoré nemáte momentálne kde uložiť, chcelo predávať svoju nehnuteľnosť a zháňať si väčšiu? Aby ste si s týmto problémom poradili čo najefektívnejšie, tak kľúčovým slovom celého priestorového problému je skriňa. Dnes máme celý rad možností..

Stavebné sporenie na nehnutelnosti

Stavebné sporenie je finančný produkt, ktorý má na Slovensku pomerne silné zastúpenie. Mnoho klientov sa k nemu obracia ako k nástroju na riešenie svojej otázky na poli samotného bývania, či jeho zveľadenia. Nuž, jeden chce prostredníctvom neho svoju nehnuteľnosť kúpiť, iný sa zasa chce pustiť do jeho väčšej, či menšej rekonštrukcie. Nuž, všetky tieto situácie, prečo ideme osloviť tú, či onú stavebnú sporiteľňu majú spoločný základ. Tým základom je nedostatok vlastných prostriedkov na naplnenie týchto cieľov.Takže poďme pekne poporiadku a predstavme..

Spotrebiteľské zmluvy a otázka zabezpečovacieho prevodu práva k nehnuteľnosti

Novelizácia Občianskeho zákonníka účinná od 1. januára 2008 vykonaná na základe zákona č. 568/2007 Z. z., ktorý zmenil a doplnil okrem iných zákon č. 527/2002 Z. z. o dobrovoľných dražbách a zákon SNR č. 323/1992 Zb. o notároch a notárskej činnosti (Notársky poriadok) v znení neskorších predpisov a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej v texte len „novela Občianskeho zákonníka" alebo len „novela") sa dotkla aj obsahu právnej úpravy spotrebiteľských zmlúv, medzi ktoré patria aj zmluvy o poskytnutí peňažných prostriedkov a v ktorých..

Poplatok za komunálny odpad

Dobrý deň. Som majiteľkou malej chatky neďaleko Banskej Bystrice. Môj manžel zomrel pred ôsmimi rokmi a tak chatku využívam len veľmi zriedkavo, asi 2-3x do roka na pár dní. Patrím k ekologickým chatárom, ktorí produkujú minimum odpadu a ktorí spravidla odvážam z chatovej oblasti späť do mesta. Nevyužívam vlastne odpadové nádoby patriace príslušnej obci, na území ktorej chatka stojí. Napriek tomu musím platiť obci poplatok za odpad. V apríli 2004 som požiadala obec o oslobodenie od poplatkovej povinnosti, avšak do dneška som nedostala žiadnu odpoveď. Naopak,..

Zastúpenie fyzických osôb pri spravovaní ich nehnuteľného majetku

Pri právnych úkonoch súvisiacich s nehnuteľnosťami je možné dať sa zastúpiť inou fyzickou osobou, príp. právnickou osobou. Občiansky zákonník v danej súvislosti diferencuje medzi zákonným zastúpením a zastúpením na základe tzv. dohody o plnomocenstve. Zákonné zastúpenie Zákonné zastúpenie vzniká na základe zákona alebo rozhodnutia štátneho orgánu. Typickým príkladom zákonného zastúpenia je zastúpenie maloletého dieťaťa. Kto je jeho zákonným zástupcom, ustanovuje zákon č. 36/2005 Z. z. o rodine. Uvedené zastúpenie maloletého..

Poistenie nehnuteľnosti – nie luxus, ale nevyhnutnosť

Domov je pre každého človeka miestom, ktoré preň predstavuje nielen súkromie a pohodlie, ale najmä bezpečie. To je dôvod, prečo si doň inštalujeme napríklad alarmy - snažíme sa ho urobiť čo najbezpečnejším miestom pre seba a svoju rodinu. Zároveň však tak, ako všetky tieto náležitosti chránia nás, tiež chceme, aby bol nejakým spôsobom chránený aj náš domov; akiste zaváži aj fakt, že sme do jeho budovania vložili nemalú námahu, čas aj finančné prostriedky. Aby teda nehrozila situácia, ktorá by nás o náš domov nejakým spôsobom pripravila bez možnosti..

Aké sú ceny nehnutelnosti - realitná bublina 2018?

Ako zistiť, či sú nehnuteľnosti nadhodnotené a či kúpou nehnuteľnosti neriskujeme?   Veľmi dobrým zdrojom informácií o tom, či ceny nehnuteľností sú príliš vysoké alebo či sa už nachádzame v oblasti realitnej bubliny a cena za nehnuteľnosť nepredstavuje reálnu hodnotu, ktorú poskytne obytný priestor jej vlastníkovi prostredníctvom možnosti bývania na veľa rokov je kompozitný index, ktorý počíta Národná banka Slovenska.  Ako uvádzajú analytici ÚMS (NBS) ceny nehnuteľností sa v roku 2018 nachádzajú v pásme VZOSTUPU, ďaleko od pásma BUBLINY...

Vývoj cien bytov v Bratislave v roku 2008

Skoro každého, ktorý či už má byt alebo si ho ešte len plánuje obstarať, zaujíma vývoj cien bytov a hlavne prognóza do budúcnosti. Prvé sa dá ukázať na základe zozbieraných údajov, druhé sa dá v súčasnosti len veľmi obtiažne predpovedať.Pozrime sa teda, čo sa na trhu s bratislavskými bytmi dialo od januára 2008 po čiastočnom cca mesačnom (vianočnom) útlme, ktorý nastal po zatiaľ najväčšom realitnom boome na Slovensku v jeseni 2007, kedy boli ceny za meter štvorcový starých bytov v hlavnom meste drahšie ako ceny za meter štvorcový v novostavbách.Realitný..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.