Ako urobiť z vašej spálne najlepšie miesto v dome?


Kvalitný odpočinok je vo všeobecnosti kľúčom k efektívnej práci a emočnému zdraviu. To je pravdepodobne dôvod, prečo v tomto stave strávime až tretinu svojho života. Znamená to, že spálňa má nielen v našej existencii, ale aj v interiéri osobitnú a významnú úlohu. Žiaľ, len minimum z nás tomuto problému venuje dostatočnú pozornosť, čoho dôsledkom je nielen naše dlhodobé fyzické, ale aj psychické vyčerpanie.

Aby ste tým zbytočne vy ani vaše okolie dlhodobo netrpeli, prezradíme vám, ako si z tohto priestoru urobiť najlepšie miesto v dome.

Začnite pekne od podlahy

V ideálnej spálni bude vždy vládnuť pokoj a mier. Znamená to, že by ste si mali začať vytvárať perfektné miesto na spánok s presným rozložením a úplným náčrtom ďalších krokov.

Podlaha je však základom, na ktorom všetko spočíva. Dajte aj v tomto smere prednosť prírodným povrchovým úpravám. Nájdite si čas, vyberte si všetko osobne. Pozrite si zvolené doplnky a materiály pri inom osvetlení, dotknite sa materiálu a precíťte jeho textúru. Uvidíte, že zariadeniu priestoru spálne vaša osobná angažovanosť len a len prospeje.

Dobrá posteľ a matrace sú základ

Bez správnej postele a matraca nebude spálňa nikdy príjemným miestom na relax. Už v počiatočných fázach vám preto odporúčame rozhodnúť sa o veľkosti lôžka.

Mimochodom, nie vždy musíte experimentovať s originálnymi doplnkami, pretože aj samotná posteľ môže hrať úlohu hlavného dekoratívneho prvku, ktorý udáva tón celej miestnosti.

Kvalitné matrace by ste si zase mali kúpiť vtedy, keď sa ideálne osobne presvedčíte o ich pohodlnosti, pretože kvalita vášho spánku závisí od tohto atribútu asi najviac. Prípadne si dobre všímajte ich popis a zloženie.

Najkrajšie spálne

Dostatočný úložný priestor

Spálňa je jedným z mála miest v dome, kam by cudzí hostia podľa dobrých zvykov nemali chodiť, čo znamená, že je logické sústrediť sem hlavné úložné systémy. To platí najmä vtedy, ak vám oblasť spálne umožňuje umiestniť do nej aspoň niekoľko párov topánok či potrebného oblečenia. Pochybujete, že sa to dá urobiť rýchlo a lacno? My vás presvedčíme o pravom opaku.

Vyriešiť sa to dá doslova za pár hodín. V najhoršom prípade zajtra, ak si na Okay.sk objednáte  pevné a dostatočne objemné skrine. Je predsa dobré, keď má vaše oblečenie v peknom šatníku svoje trvalé miesto.

Nezabudnite popri tom všetkom, že na 

mieste, kde človek strávi najmenej 8 hodín denne, by malo byť dostatok čerstvého vzduchu so schopnosťou jednoducho upravovať jeho teplotu a vlhkosť.

Jemné prírodné odtiene

Pri zdobení spálne sa snažte vyhnúť príliš jasným farbám. Dajte prednosť jemným prírodným odtieňom, ktorým, ak chcete dodať šmrnc, dá sa to urobiť pomocou tapety so zaujímavým vzorom za čelom postele alebo napríklad použitím stenových panelov nepravidelného tvaru, ktoré dodajú potrebný akcent, ale zároveň nepreťažia priestor.

Vône do spálne

Keď vojdeme do spálne, je dôležité, aby náš čuch, dokonca aj nad rámec nášho vedomia, povedal miestu áno. Jemná vôňa, ktorá sa nám páči, tak bude posledným dôležitým dokonalým doplnkom a navodí správnu náladu.

Určite na to pri zariaďovaní vašej spálne myslite a pokojný relax v tomto priestore si potom plnými dúškami užite.

Zdroj obrázka: Svet_Feo/Shutterstock.com 

Späť

Záleží vám na dobrom vzduchu? Otestovali sme TOP zvlhčovače vzduchu Záleží vám na dobrom vzduchu? Otestovali sme TOP zvlhčovače vzduchu

Všimli ste si niekedy, že vzduch začína byť počas zimných mesiacov suchší? Chladný vzduch totiž neobsahuje rovnaké množstvo vlhkosti ako teplý letný vzduch. K efektu suchého vzduchu prispieva aj skutočnosť, že prevádzka vášho vykurovacieho systému môže odstrániť ďalšiu vlhkosť zo vzduchu a vzduch vo vašom domove bude ešte suchší. To  vedie k suchej, svrbivej a popraskanej koži, ktorá je nepríjemná a potenciálne škodlivá pre vaše zdravie. Našťastie existuje nástroj, ktorý môže v tejto situácii pomôcť. Zvlhčovač. Terapia zvlhčovačom..

Feng šuej

Placebo efekt alebo pravda?ExteriérOrientácia podľa svetových stránInteriérVchod a chodbaSpálňaVaša kanceláriaKuchyňaObývačkaJedáleňKúpeľňa Čínska kultúra sa snaží v každom smere dodržiavať predovšetkým rovnováhu. O prvkoch Jing a Jang počul už asi každý z nás. Sú vzájomne prepojené, jeden potrebuje druhý na dosiahnutie cieľa. Približne pred dvetisíc rokmi vznikla, ako už iste tušíte, v Číne filozofia Tao, ktorá učí, že na svete nie je nič stále, všetko sa mení a všetko so všetkým súvisí. Zakladateľ taoizmu, staročínsky filozof Lao,..

Oceňovanie nehnuteľností

Aké postupy sa používajú pri určovaní ceny nehnuteľnostiPodľa čoho pracujú znalciPrestanú banky vyžadovať znalecké posudky?Čo vplýva na cenu nehnuteľností? Všeobecná hodnota sa určuje podľa niekoľkých spôsobov. Spôsob, akým sa všeobecná hodnota majetku stanovuje, upravuje vyhláška ministerstva spravodlivosti č. 492 /2004 o stanovení všeobecnej hodnoty majetku.Aké postupy sa používajú pri určovaní ceny nehnuteľnostiPorovnávacia metóda: Pri tomto spôsobe sa porovnávajú nehnuteľnosti alebo stavby rovnakého druhu, porovnateľnej veľkosti..

Zákon o ukončení a spôsobe usporiadania niektorých nájomných vzťahov k bytom - postupný koniec regulovaného nájmu?

Vláda slovenskej republiky vydala dňa 6.apríla 2011 uznesenie, ktorým schválila návrh zákona o ukončení a spôsobe usporiadania niektorých nájomných vzťahov k bytom a o doplnení zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 18/1996 Z. z. o cenách v znení neskorších predpisov. Počas letných prázdnin predmetný zákon vyšiel dňa 5. augusta 2011 v Zbierke zákonov, čiastka 84/2011 v podobe zákona č. 260/2011 Z. z. Predmetom tejto právnej úpravy sú právne vzťahy pri ukončení niektorých nájomných vzťahov k bytom a podmienky poskytnutia bytovej..

Spotrebiteľské zmluvy a otázka zabezpečovacieho prevodu práva k nehnuteľnosti

Novelizácia Občianskeho zákonníka účinná od 1. januára 2008 vykonaná na základe zákona č. 568/2007 Z. z., ktorý zmenil a doplnil okrem iných zákon č. 527/2002 Z. z. o dobrovoľných dražbách a zákon SNR č. 323/1992 Zb. o notároch a notárskej činnosti (Notársky poriadok) v znení neskorších predpisov a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej v texte len „novela Občianskeho zákonníka" alebo len „novela") sa dotkla aj obsahu právnej úpravy spotrebiteľských zmlúv, medzi ktoré patria aj zmluvy o poskytnutí peňažných prostriedkov a v ktorých..

Timesharing - atypická forma nájmu nehnuteľností

Iste sa už mnohí z vás, vážení čitatelia, stretli s novinkou na našom trhu, a to s dovolenkovými pobytmi, ktoré si záujemcovia tak povediac predplatili aj na obdobie niekoľkých rokov. Ide o timesharing, o právny inštitút pôvodne pochádzajúci spoza Atlantického oceánu, ktorého základy u nás sú dané najmä právom Európskej únie. Timesharing v práve EÚ a SRPrávnym rámcom pre oblasť nájmu práva na tzv. sezónne, alebo, aby sme sa vyjadrovali v súlade so znením právnych textov, práva užívať budovu alebo jej časť v časovo vymedzených úsekoch, je..

Ceny nehnuteľností

Vývoj cien bytov v Bratislave v roku 2008

Skoro každého, ktorý či už má byt alebo si ho ešte len plánuje obstarať, zaujíma vývoj cien bytov a hlavne prognóza do budúcnosti. Prvé sa dá ukázať na základe zozbieraných údajov, druhé sa dá v súčasnosti len veľmi obtiažne predpovedať.Pozrime sa teda, čo sa na trhu s bratislavskými bytmi dialo od januára 2008 po čiastočnom cca mesačnom (vianočnom) útlme, ktorý nastal po zatiaľ najväčšom realitnom boome na Slovensku v jeseni 2007, kedy boli ceny za meter štvorcový starých bytov v hlavnom meste drahšie ako ceny za meter štvorcový v novostavbách.Realitný..

Kúpte si pozemok, pretože ... (TRH Nehnutelnosti)


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.