Ako vybrať dvere sprchového kúta pre malú kúpeľňu

Sprchové kúty zaberajú výrazne menej priestoru než vane, preto sa nemusíme diviť, že sú častou voľbou majiteľov menších kúpeľní. Ak sa aj vy snažíte ušetriť každý centimeter, tak je dôležité rozmýšľať nad každým detailom, a to aj v prípade sprchových dverí. Ktoré sú tie najúspornejšie?

Dvere na sprchový kút majú dôležitú úlohu – zaisťujú, aby voda v priebehu sprchovania nestriekala do celej kúpeľne. Ale aj taká maličkosť, ako sú dvere, môže ušetriť veľa priestoru. Najviac záleží na type, ktorý si zvolíte.

Typy sprchových dverí

Do malej kúpeľne budú najlepšou voľbou zhrňovacie alebo posuvné dvere. Nezaberajú takmer žiadny priestor navyše, pretože sa pohybujú len pozdĺž sprchovej zásteny. U posuvných dverí si dajte pri kúpe záležať na kvalite pojazdných koliesok. Čím budú väčšie, tým to bude lepšie. Minimálny priemer koliesok sa odporúča priemer 2 cm. Ale lepším riešením sú klzáky, ktoré zaistia plynulé a spoľahlivé posúvanie po niekoľko rokov.

O niečo viac miesta zaberú skladacie alebo tiež zalamovacie dvere. Ich otváranie vyžaduje viac priestoru pre ich zloženie. Tieto dvere by ste ihneď po sprchovaní nemali skladať, pretože nemusia dobre uschnúť a mohla by sa po čase začať tvoriť pleseň.

Najmenej úsporným druhom sú otváracie a pivotové dvere. U nich je potrebné počítať s celou veľkosťou dverí, pretože sa budú musieť vojsť do priestoru v priebehu každého otvárania. Otváracie dvere nájdete v dvoch variantoch: jednokrídlové a dvojkrídlové. V prípade dvojkrídlových nie je potreba toľko miesta pre otvorenie ako u jedného krídla.

dvere

Ak chcete zalamovacie alebo otváracie dvere, potom ešte budete voliť medzi otváraním dovnútra a von. Otváranie dovnútra má tie výhody, že nemusíte brať ohľad na priestor mimo kút a voda z dverí nebude stekať na podlahu. Ale rozhodnúť sa musíte podľa toho, či pre to máte v sprchovom kúte dostatok priestoru.

Šírka a výška sprchových dverí

Dvere do sprchového kúta sa vyrábajú väčšinou v rozmeroch od 70 cm do 180 cm. Ak máte malú kúpeľňu, tak si asi poviete, že je jasné, že budete voliť ten najmenší možný variant. Ale je dôležité si uvedomiť, že väčším členom domácnosti menšie dvere nemusia byť pohodlné.

S tým prichádza aj ďalšie kritérium, ktorým je výška – vždy myslite na najvyššieho člena domácnosti.

dvere

Je walk-in riešením?

Walk-in je sprcha bez dverí, kedy sprchu od zvyšku kúpeľne delí len jedna sklenená zástena. Na prvý pohľad by to mohlo vyzerať ako dokonalé riešenie pre malé priestory, pretože nemusíte riešiť dvere. Bohužiaľ zdanie klame, pretože nevýhodou walk-in sprchy môže byť práve väčšia náročnosť na priestor. Kvôli absencii dverí by ste mali počítať s väčším miestom v sprchovom kúte, pretože bez dverí môže voda ľahšie vystrieknuť von, takže čím je sprchový kút väčší, tým menšia je šanca, že vám nejaká voda nechcene unikne do priestoru kúpeľne. Odporúčame teda si na walk-in sprchu vymedziť priestor aspoň s dĺžkou 120 cm, kým klasické sprchové kúty je možné mať už o rozmeroch 80 cm.

dvere

Späť

Úprava bytu pre zdravotne postihnutých

FinancovanieDomov bez bariérBezbariérová kúpeľňaBezbariérová kuchyňaBezbariérová spoločnosťUbytovacie zariadenia a obchodné domyV Európe žije viac ako 50 miliónov postihnutých občanov. Ich každodenný život im znepríjemňujú veci, ktoré sú pre ostatných bežnými a vôbec si ich neuvedomujú. Ide napríklad o vysoké obrubníky pri cestách a chodníkoch, tiché semafory, rýchlo sa zatvárajúce dvere, nedostupné budovy či zle zaparkované autá. Obmedzenia sa však často nachádzajú aj na samotných pracoviskách a domovoch týchto ľudí. Pre bezproblémový život..

Ružová alebo šedá budúcnosť hypoték?

Ak by sme položili anketovú otázku, ako by ste si vedeli zabezpečiť vlastné bývanie, väčšina by po krátkom rozmýšľaní vydala zo seba slovné spojenie hypotekárny úver. Veď len málokto si môže dovoliť kúpiť nehnuteľnosť za celú hotovosť. Nuž poviete si, že získať hypotéku, keď máte nebodaj aj niečo našetrené, by nemal byť problém. Nuž ale z Bruselu k nám prichádzajú nie príliš lichotivé správy z tejto oblasti. A tieto „novinky“ by mohli mať neblahé dôsledky nielen na vývoj cien starých bytov ale hlavne na vývoj cien novostavieb, ako i..

Laminátová podlaha vhodná do každého bývania Laminátová podlaha vhodná do každého bývania

Laminátové podlahy sú čoraz obľúbenejšou voľbou v domácnostiach, a to ako v domoch, tak aj v bytoch. Je to atraktívna, cenovo výhodná a odolná možnosť podlahy, ktorú možno použiť v ktorejkoľvek miestnosti. Vedeli ste, že laminátové podlahy sú vytvorené zo syntetického materiálu a sú skvelou náhradou drevených podláh? Výhody voči drevenej podlahe Hlavnou výhodou laminátovej podlahy je jej cenová dostupnosť. Je oveľa lacnejšia ako tvrdé drevo, čo z nej robí pre majiteľov domov oveľa atraktívnejšiu možnosť. Jej inštalácia je tiež..

Predaj domu v exekúcii - nadobudnutie spoluvlastníckeho podielu

 Pred tromi rokmi som začal podnikať ako živnostník, no nedarilo sa mi. Z mojej činnosti mi zostali len dlhy, a čo čert nechcel, došla mi exekúcia. Keďže som nemal iný majetok, exekútor založil náš rodinný dom. Dom vlastnia dovedna štyri osoby, ja v jednej štvrtine. V rámci domu ešte má prenajaté priestory jedna firma, s ktorou máme nájomnú zmluvu. Obávam sa, že prídeme o dom ako aj o príjem za prenájom. Dá sa predísť predaju domu, môže nás žalovať firma, ktorej prenajímame priestor?Cyprián H., HlohovecPredpoklady na predaj nehnuteľnostiV prvom rade by..

Maloletí a darovanie nehnuteľnosti

Viacerí z vás, milí čitatelia, ste sa na nás obrátili s otázkou, či je možné darovať svojim deťom, vnukom, vnučkám nehnuteľnosť. Či je vôbec možné, aby dieťa - teda nedospelá osoba mohla vlastniť napríklad pozemok, dom. Vo všeobecnosti vládne domnienka, že nie. Avšak, opak je pravdou. O tejto skutočnosti ako aj o postupe, ako darovať v súlade so zákonom dieťaťu nehnuteľnosť, pojednáva nasledovný článok. Dieťa zastupujú rodičia Spôsobilosť fyzickej osoby mať práva a povinnosti vzniká narodením. Túto spôsobilosť má aj počaté dieťa, podmienkou..

Timesharing - atypická forma nájmu nehnuteľností

Iste sa už mnohí z vás, vážení čitatelia, stretli s novinkou na našom trhu, a to s dovolenkovými pobytmi, ktoré si záujemcovia tak povediac predplatili aj na obdobie niekoľkých rokov. Ide o timesharing, o právny inštitút pôvodne pochádzajúci spoza Atlantického oceánu, ktorého základy u nás sú dané najmä právom Európskej únie. Timesharing v práve EÚ a SRPrávnym rámcom pre oblasť nájmu práva na tzv. sezónne, alebo, aby sme sa vyjadrovali v súlade so znením právnych textov, práva užívať budovu alebo jej časť v časovo vymedzených úsekoch, je..

Najlepšie investície do nehnutelnosti ...

Ceny nehnuteľností

Ako bezpečne platiť pri kúpe nehnutelnosti a aké riziká hrozia pri platení hotovosťou za nehnuteľnosti?

Kúpa nehnutelnosti predstavuje z pohľadu bežného človeka pomerne zásadný krok. Ceny nehnuteľností sa totiž pohybujú v desiatkach, niekedy až stovkách tisícoch eur, a preto je na mieste zachovať čo najvyššiu možnú mieru opatrnosti s úhradou kúpnej ceny. Pre zachovanie spomenutej opatrnosti je pritom nevyhnutné poznať aspoň základné princípy prevodu nehnuteľnosti.   Prevod vlastníckeho práva k nehnuteľnosti Kúpa nehnuteľnosti sa realizuje na základe kúpnej zmluvy, avšak samotný podpis kúpnej zmluvy ešte neznamená nadobudnutie..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.