Latexové, penové a pružinové matrace – aký typ si vybrať?

Výber matraca vôbec nie je taká jednoduchá záležitosť! Na trhu je k dispozícii široká škála riešení, z ktorých každé má svoje výhody a nevýhody. Ako si teda vybrať najlepší model matraca? Povieme vám, čím sa vyznačujú vlastnosti jednotlivých typov matracov a kto z nich bude mať najlepší úžitok.

 

Moderné matrace – aký model si vybrať?

Hlavným kritériom pri výbere matraca by mal byť typ vložky, tj. výplne vo vnútri. V závislosti od toho, pre ktorý materiál sa rozhodnete, bude mať váš matrac trochu iné vlastnosti. V súčasnosti medzi najobľúbenejšie riešenia patria:

·         pružinové matrace;

·         taštičkové matrace;

·         latexové matrace;

·         penové matrace.

Pri výbere typu výplne dbajte nielen na pohodlie a mäkkosť, ale aj na to, či matrac poskytuje primeranú oporu chrbtici. Ak máte možnosť, vyskúšajte rôzne typy matracov a zistite, ktorá výplň najlepšie vyhovuje vašim očakávaniam.


 druhy matracov


Pružinové matrace – klasika v novom vydaní

Tradičné pružinové matrace patria medzi najobľúbenejšie modely: majú vo vnútri prepojené pružiny. Moderné matrace sú pružné a ich pružiny sú takmer nepostrehnuteľné. Tento typ matraca je vhodný pre ľudí s nadváhou, ktorí potrebujú tvrdší matrac. Takýto model by sa nemal používať na nastaviteľnom ráme, pretože sa potom pomerne rýchlo zničí. Niektorí ľudia sa tiež sťažujú na charakteristické vŕzganie, ktoré sa objavuje pri používaní matraca. Pri tradičných pružinových matracoch musíte počítať aj s tým, že ich budete musieť rýchlejšie vymeniť, pretože tento typ matracov sa opotrebováva o niečo rýchlejšie.

 

Taštičkové matrace – vysoká kvalita a pohodlie

Taštičkové matrace sú variantom pružinových matracov – každá pružina je uložená v samostatnej kapse, takže pracuje samostatne. Vďaka tomu sa matrac pod tlakom nevlní a pružiny sa o seba netrú a nevydávajú žiadne zvuky. Vďaka použitiu taštičiek možno na povrchu matraca vytvoriť rôzne oporné zóny. Tento typ matraca je častou voľbou pre páry a ťažšie osoby.

 

Latexové matrace – pružné a všestranné

Latexové matrace sú pružné a prispôsobia sa tvaru tela, pričom majú dostatok oporných bodov, aby nehrozilo riziko prepadnutia. Vysokokvalitné latexové matrace sa odporúčajú predovšetkým ľuďom, ktorí majú problémy s bolesťami chrbta a chrbtice. Výplň je vyrobená z kombinácie syntetického latexu a kaučukového mlieka. Vďaka tomuto zloženiu majú matrace z latexu aj antibakteriálne a protiplesňové vlastnosti, preto sa tento typ matracov odporúča pre alergikov. Latex sa nezahrieva a pórovitá štruktúra zabezpečuje voľné prúdenie vzduchu, takže takýto matrac určite osloví tých, ktorí bojujú s nadmerným potením.

 

Penové matrace – mäkké a pohodlné

Moderné peňové matrace sa môžu líšiť v závislosti od typu peny použitej na výplň. Penové matrace sa delia na modely z polyuretánovej a termoelastickej peny. V prípade penových matracov sa penová výplň často kombinuje s ďalšími zložkami, aby sa zabezpečila čo najlepšia opora chrbtice a zvolený stupeň tvrdosti matraca. Vysoko elastická polyuretánová pena sa vyznačuje vysokou pružnosťou. Poskytuje dobrú oporu chrbtici a dobre tlmí vibrácie, takže sa dobre hodí ako matrac do manželskej postele. Termoelastická pena sa prispôsobuje tvaru tela používateľa pod tlakom aj telesnej teplote. Vďaka svojim vlastnostiam sa takýto model môže používať ako ortopedický matrac alebo pre tehotné ženy.

 

Moderné matrace – aký typ si vybrať?

Ak zvažujete, aký typ matraca si vybrať, určte si najprv svoje potreby. Hľadáte lepšiu podporu chrbtice? Pozrite sa na tvrdšie matrace. Spíte najčastejšie na boku a občas pociťujete bolesti bedrového kĺbu? Zvážte penový matrac, ktorý sa prispôsobí krivkám vášho tela. Alebo možno trpíte nepríjemnými alergiami a hľadáte matrac s hypoalergénnymi vlastnosťami? V takom prípade bude najlepšou voľbou moderný latexový matrac. Moderné obchody s matracmi ponúkajú obrovský výber matracov s rôznymi výplňami a úrovňami tvrdosti – určite medzi nimi nájdete model, ktorý bude vyhovovať vašim potrebám.

Späť

Kúpiť, či nekúpiť? Nehnuteľnosť s ťarchou na dožitie

Kúpiť, či nekúpiť? Nehnuteľnosť s ťarchou na dožitie S touto situáciou sa stretol každý záujemca o kúpu nehnuteľnosti, ktorý sa výberu seriózne venoval dlhší čas: jedna ponuka je omnoho výhodnejšia, ako ostatné, a keď potenciálny kupec nadobudne pocit, že nebude všetko s kostolným poriadkom, začne skúmať malé písmenká a natrafí na nenápadný riadok znejúci „ťarcha na dožitie“. Nie je ťažké pochopiť, čo to znamená; v predmetnej nehnuteľnosti má bez ohľadu na jej predaj či prenájom právo na doživotné bývanie osoba, v ktorej prospech je táto..

11 tipov, ako sa starať o nadzemný bazén 11 tipov, ako sa starať o nadzemný bazén

Stavanie a údržba bazéna môžu byť výzvou, ale aj zábavou. Tu je niekoľko dôležitých tipov, ktoré vám pomôžu mať váš nadzemný bazén v dokonalom stave počas celej sezóny. 1.      Správny výber bazéna Pri výbere nadzemného bazéna je dôležité zvážiť veľkosť, typ konštrukcie a dostupné možnosti filtrácie. Nadzemné bazény sú cenovo dostupnejšie a ľahšie na inštaláciu, čo ich robí ideálnou voľbou pre mnoho ľudí. Môžete sa rozhodnúť medzi nafukovacími, plastovými a kovovými bazénmi podľa vašich preferencií..

Ako navrhovať zmenu vo svojej nehnuteľnosti

 Časom každá nehnuteľnosť stratí na svojom pôvabe a vyžaduje si rekonštrukciu a zmeny, ktoré sa odvíjajú od konkrétnych požiadaviek obyvateľov. Umakartové jadro v panelákovom byte, či pôvodné okná na dvadsať ročnom rodinnom dome potrebujú po niekoľkých rokoch rekonštrukciu, ak nie aj celkovú výmenu. V mnohých prípadoch je však motívom rekonštrukcie nielen skvalitnenie obytných priestorov, ale aj snaha uplatniť si vlastné pokusy o originalitu či tvorivosť.Čas na prestavbuObyvatelia panelákových domov vedia, že po čase sú v byte určité stavebné úpravy..

Úprava predkupného práva pri prevode nehnuteľností

Pojem „predkupné právo“Jedným z oprávnení vlastníka veci a teda aj nehnuteľnosti je právo nakladať s vecou. Vlastník môže s vecou disponovať - napr. vec užívať alebo aj previesť na iného. V prípade, ak vec vlastnia viaceré osoby, hovoríme o vzniku podielového spoluvlastníctva, v prípade manželov ide o bezpodielové spoluvlastníctvo manželov.Kým dispozičné oprávnenie nakladať so spoločnou nehnuteľnosťou prislúcha všetkým spoluvlastníkom spoločne, právo disponovať so svojím podielom na nehnuteľnosti prislúcha každému spoluvlastníkovi samostatne.Ak..

Nájom a podnájom nebytových priestorov ako odplatný vzťah a výpoveď z nájmu

Mgr. Ján Lasák Nájom a podnájom nebytových priestorov ako odplatný vzťah a výpoveď z nájmu Právna úprava nebytového nájmu Občiansky zákonník zaraďuje nájom a podnájom nebytových priestorov medzi osobitné prípady nájmu (§ 720 Občianskeho zákonníka, ďalej v texte ako „OZ“), jeho vlastná úprava je však obsiahnutá v osobitnom zákone, na ktorý odkazuje ustanovenie § 720 OZ . Ide o zákon č. 116/1990 Zb. Medzi Občianskym zákonníkom a zákonom č. 116/1990 Zb. je vzťah lex specialis k lex generalis, čo znamená, že ustanovenia zákona č. 116/1990 Zb...

Exekučný predaj nehnuteľnosti v dražbe I.

S priateľom sme sa rozhodli kúpiť rodinný dom s tým, že polovica bude napísaná na neho a druhá polovica na mňa. Moja otázka znie, v prípade, že by priateľ ako živnostník skrachoval, môžem prísť v exekútorskej dražbe o svoju časť domu ? Ako to právne ošetriť a ako prebieha taký exekučný predaj? Ďakujem za odpoveď. Oľga M., Kremnica Partneri nie sú manželmi Je dôležité uvedomiť si, že partnerstvo resp. partnerské spolužitie nemá oporu v zákonných ustanoveniach zákona o rodine - nie je rovnocenné manželskému zväzku. Môžete síce viesť spoločnú..

Poistenie nehnuteľností

Čo zahŕňa a na čo sa vzťahuje poistenie nehnuteľnostiAko sa určuje výška poistnej sumyAko sa stanovuje poistná sumaSpôsob platby poistnéhoPoistná zmluva a všetko čo sa jej týkaTakže čo si treba pri zmluve všímať?Poistenie domácnostiPripoistenieNa čo sa vaše poistenie nevzťahuje?Poistite si aj okolité budovyUplatnenie náhradyAko postupovaťVlastniť miesto, ktoré môžete nazvať domov je jedným z najzákladnejších prianí každého človeka. A pritom často nezáleží na tom, či ide o byt alebo o dom, človek jednoducho túži mať svoj vlastný kút, kam sa môže..

Financovanie prác na bytovke domu

Keď sa obnova financuje prostredníctvom bankyNajlacnejšie požičiava štátMožnosti financovania obnovy bytových domovŠtátny fond rozvoja bývaniaŠtátna dotáciaAko dostať dotáciu ministerstvaStavebné sporiteľneKomerčné bankyPodmienky, za akých banky požičiavajú na obnovu bytovČo je pri poskytovaní úveru bankou dôležitéÚvery na obnovu bytového domu poskytujú komerčné banky aj stavebné sporiteľne, najvýhodnejšie však na tento účel požičiava štát.Keď sa obnova financuje prostredníctvom banky Na obnovu bytového domu si možno požičať aj od..

Lízing nehnuteľností

Čo to vlastne je?ZačiatkyOdlišnosti od ostatných lízingových foriemAko to funguje v praxi.Výhoda pre firmyPrečo sa oplatí lízing nehnuteľnostíČo nám ponúkajú lízingové spoločnosti?Produkty slovenských lízingových spoločnostíFinančný a operatívny lízingZhrnutie Skutočnosťou už aj na Slovensku je, že lízingové spoločnosti zarábajú peniaze na nehnuteľnostiach. Postup je absolútne totožný s lízingom napríklad áut. Zákazník nemá, alebo z rozličných dôvodov nechce poskytnúť celú sumu za kupovaný produkt a tak ho spoločnosť kúpi za neho a postupne..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.