Tipy, ako vniesť do detskej izby štýl, pohodlie i poriadok

Ani vám sa nedarí zariadiť deťom ich oázu pokoja tak, ako to vidíte v obľúbených katalógoch o bývaní? Tento problém rieši obrovské množstvo rodičov. Avšak, pre maximálnu spokojnosť najmenších nemusíte mať nadanie ani vysokoškolský titul architekta. V mnohých prípadoch je to len o pocitoch a detailoch, na ktoré treba pri zariaďovaní interiéru detskej izby myslieť.

A my vám o tom všetko dôležité v našom článku povieme. Prezradíme vám, ako rozumne vyberať a rozmiestňovať nábytok a ako správne použiť osvetlenie, aby miestnosť pôsobila štýlovo a útulne.

Definujte si v prehľadnom zozname jednotlivé funkcie miestnosti

Pred umiestnením nábytku do detskej izby by ste mali mať jasno v jej funkciách. Chceli by ste, aby sa dieťa v nej len hralo, alebo aj učilo a spalo?

herňa

Dajte si tento zoznam želaní na papier. Papierové zoznamy boli a stále sú skvelá pomôcka pri akýchkoľvek problémoch. Pri zariaďovaní detskej izby vďaka nim môžete priradiť jednotlivým položkám priority, ktoré budú zároveň dobrou orientáciou pri čerpaní financií z rodinného rozpočtu.

Vyberte vhodný nábytok a jeho usporiadanie

Uprednostnite nábytok do detskej izby, ktorý sa dá prispôsobiť rastu dieťaťa. Napríklad posteľ, ktorá sa dá prerobiť z detskej postieľky na klasickú detskú posteľ. Hracie či pracovné stoly a stoličky by mali byť výškovo nastaviteľné a ergonomicky navrhnuté tak, aby dieťa správne sedelo. Prebaľovacie komody možno neskôr použiť ako bežné komody s objemnými zásuvkami. Pozor však na upevnenie nábytku k stene.

Každú detskú izbu je možné prispôsobiť veku dieťaťa nielen nábytkom, ale aj vhodnými doplnkami. Na to sú ideálne závesy, koberce, lampy a podobné drobnosti. Vytvorte z nich deťom v izbe útočisko a spokojnosť sa odzrkadlí nielen na dobrých výsledkoch v škole.

herňa

Zariaďujte tak, aby bolo udržiavanie poriadku v izbe jednoduché

Uprataná izba pôsobí vizuálne pokojnejšie, čo sa v konečnom dôsledku prejaví aj na fyzickom i psychickom stave vášho dieťaťa. Myslite preto na systém organizácie, ktorý je vhodný na každodenné použitie - napríklad veľkú krabicu, do ktorej sa zmestia všetky hračky. Veľmi vhodné sú aj poličky s úložnými boxami alebo iné kusy nábytku, do ktorého si deti môžu všetko uložiť.

Nezabudnite na správne osvetlenie

Okrem kvalitnej stoličky pre deti a iného podobného nábytku je dôležitým faktorom pohody v miestnosti aj svetlo. V detskej izbe preto dbajte predovšetkým na to, aby svetlo nebolo príliš jasné alebo príliš tmavé.

Zdroj jedného svetla v strede miestnosti nie je ale riešenie. Pre prácu za písacím stolom alebo pri hre v posteli je predsa potrebná nielen príjemná posteľná bielizeň, ale aj dodatočné zdroje osvetlenia. Vyberajte ich s ohľadom na bezpečnosť a veľkosť priestoru, aby nepociťoval zrak detí pri čítaní a hre žiadnu únavu.

Postarajte sa o komfort detí

V detskej izbe sa treba vyhýbať studeným materiálom. Patria k nim napríklad dnes veľmi moderné a na údržbu jednoduché parkety alebo laminát. Napriek tomu, že sa na klasický koberec už niekoľko rokov zabúda, stále ide o najlepší variant podlahového krytia do detskej izby. Vnáša do miestnosti farby, vyžaruje teplo a príjemne sa na ňom predsa hrá a sedí. Ďalšie plus je, že hladina hluku z hračiek je kobercom výrazne znížená.

šťastie detí

Nájdite si na zariadenie tohto priestoru čas a deťom tak vytvoríte ideálne podmienky nielen na hru a štúdium, ale aj osobnostný rozvoj a rast. 

Späť

Používané stavebné materiály

 Vybrať si svoj byt či rodinný dom, ktorý by zohľadňoval všetky naše požiadavky býva často veľmi ťažkou úlohou. Pri kúpe nehnuteľnosti myslíme na celý rad faktorov ako sú cena, lokalita, či ide o staršiu stavbu alebo novostavbu, ale málo kedy sa zamyslíme nad úlohou materiálu z ktorého bol ten náš vyhliadnutý byt či rodinný dom postavený. Má preto zmysel sa nad takto postavenou otázkou pozastaviť? Verte že určite áno. Keď sa v päťdesiatych rokoch na Slovensku pomaly začala rozbiehať výstavba pre širšie skupiny obyvateľstva, môžeme podľa..

Problémy pri napojení sa na inžinierske siete

Ak sa rozhodnete nad stavbou vlastného rodinného domu, poviete si, že základom je vybrať si dobrú lokalitu s dispozične riešeným stavebným pozemkom. Po tomto kroku by sa už nič vážne nemalo stať a jedinou starosťou by mala byť len samotná výstavba vášho domu. Lenže človek mieni a život mení. Problémy totiž môžu nastať už pri samotnom pripájaní sa na inžinierske siete. Nemusí ísť pritom o technický problém, ale vyslovene susedský. Aké konkrétne nepríjemné situácie vám môže priniesť realita, si povieme v nasledujúcich riadkoch. Predstavte si,..

Aké dokumenty potrebujete na realizáciu stavby

 Začneme pekne od začiatkuÚzemné rozhodnutieStavebné povolenieKolaudačné rozhodnutie   V posledných rokoch sa ľudské nároky na bývanie podstatne zmenili. Málokomu dnes stačí klasický radový byt, ktorý vznikol počas komunistickej výstavby s jeho pôvodným zariadením a rozložením. Rozdielne chápanie „dobrého bývania“ sa prejavilo najmä v oblasti výstavby rodinných domov. Výsledkom je nekonečne široká škála typov rodinných domov, prakticky každý si môže navrhnúť vlastnú predstavu svojho bývania, ktorú mu dobrý projektant zrealizuje. Hrany..

Kúpa bytu a náležitosti kúpnej zmluvy

„Nedodržanie zákonom ustanovenej formy právneho úkonu spôsobuje jeho absolútnu neplatnosť. Absolútna neplatnosť právneho úkonu nastáva priamo zo zákona (ex lege) a pôsobí od začiatku (ex tunc) voči každému. Právne úkony postihnuté absolútnou neplatnosťou nemajú za následok vznik, zmenu ani zánik práv a povinností. Súd musí na túto neplatnosť prihliadať a musí z nej vyvodzovať dôsledky aj bez návrhu z úradnej povinnosti (ex officio).“ (Rozsudok Krajského súdu v Košiciach z 18.03.1999, sp. zn. 5 S 8/98) Podstatné náležitosti kúpnej zmluvy Podstatné..

Náhrada škody spôsobenej stavebnou činnosťou

Na našej bytovke nadstavuje stavebná firma (s.r.o.), s ktorou vlastníci bytov uzavreli zmluvu o výstavbe, podkrovné byty. V podkrovnej časti sa nachádza 5 bytov doterajších vlastníkov vrátane môjho a jeden byt, ktorý ak dobre viem, patrí mestu. Stavebník sa v zmluve zaviazal uzatvoriť pred začatím stavebných prác zmluvu o poistení stavby. Poistenie sa má vzťahovať na vznik škôd pri výstavbe. Po odstránení strechy došlo začiatkom septembra k rozsiahlemu zatečeniu dažďovej vody do bytov, okrem toho popraskali aj steny. Stavebník tvrdí, že sme mu neposkytli súčinnosť..

Smernica č. 2008/122/ES a náležitosti timesharingovej zmluvy

Minulým článkom sme započali miniseriál týkajúci sa otázok tzv. timesharingových vzťahov, teda vzťahov založených timesharingovými zmluvami. Ako už bolo povedané, timesharing je inštitút alebo obchodný produkt spojený s dovolenkovými pobytmi v hotelových a iných ubytovacích zariadeniach, ktoré si občan prenajíma na určité vymedzené časové obdobie počas kalendárneho roka, a to na obdobie niekoľkých rokov. Jedná sa o osobitný druh nájmu v kombinácii s kúpou. Smernica č. 2008/122/ES Smernica č. 2008/122/ES o ochrane spotrebiteľa vo vzťahu k niektorým..

Prečo a ako si správne poistiť nehnuteľnosť

Stalo sa Vám už, že ste počuli o niekom kto prišiel o svoj dom alebo byt? Nečakané nehody ako prasknuté potrubie, požiar alebo spadnutý strom na strechu sa môžu pripliesť do života každému. Každý z Nás si svoju nehnuteľnosť necháva poistiť z rôznych dôvodov. Najčastejšími pocitmi, ktoré nami hýbu sú strach, chtíč po pocite istoty a bezpečia, alebo pre niektorých dokonca prestíž. Sú ale tieto pocity hodné toho, aby sme pravidelne platili sumu, za ktorú snáď nikdy nebudeme musieť vyžadovať protislužbu? ÁNO. Každému..

Súčasná podoba finančných úverov

„Hypotéka, slovo ktoré sa v poslednom období hrnie na nás snáď zo všetkých strán. Na celom svete sa stala synonymom finančnej krízy. My si ju však budeme v tomto článku všímať ako produkt, pomocou ktorého si môžeme zabezpečiť svoj sen o bývaní. Z tohto dôvodu sme oslovili niekoľko finančných inštitúcií na Slovenskom finančnom trhu, aby mám pomocou modelových príkladov ponúkli svoje produkty.“Čo by ste mali vedieť o úveroch na bývanieNa začiatku by sme si mali povedať, na čo vlastne hypotekárny úver slúži. Tento druh služby pre klienta znamená..

Poistenie nehnuteľnosti – nie luxus, ale nevyhnutnosť

Domov je pre každého človeka miestom, ktoré preň predstavuje nielen súkromie a pohodlie, ale najmä bezpečie. To je dôvod, prečo si doň inštalujeme napríklad alarmy - snažíme sa ho urobiť čo najbezpečnejším miestom pre seba a svoju rodinu. Zároveň však tak, ako všetky tieto náležitosti chránia nás, tiež chceme, aby bol nejakým spôsobom chránený aj náš domov; akiste zaváži aj fakt, že sme do jeho budovania vložili nemalú námahu, čas aj finančné prostriedky. Aby teda nehrozila situácia, ktorá by nás o náš domov nejakým spôsobom pripravila bez možnosti..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.