Trendy spálňa 2022: Čo by v nej nemalo chýbať?


Dominanta celej domácnosti či srdce domova – aj takto by sa dala nazvať spálňa, ktorá patrí k hlavným miestnostiam v dome. Ak chcete, aby aj tá vaša vyzerala dobre a jednotlivé prvky v nej vytvárali príjemnú atmosféru, musíte si ju vedieť správne zariadiť. Inšpirujte sa najnovšími trendmi na rok 2022 a vytvorte si váš vysnívaný priestor na oddych.

Atmosféru nastolíte posteľou

Najvýraznejším kúskom celej spálne je posteľ. Každý si ju všimne hneď, ako do miestnosti vojde. Práve to je dôvod, prečo nesmie byť fádna. Využite jej dominantné postavenie a masívnosť k tomu, aby nastolila určitúatmosféru. Je len na vás, či pôjde skôr o chladný minimalizmus v bielej, alebo o bledší severský štýl.

Ak neviete, akovybrať správnu posteľ alebo aký typ zvoliť, stavte na istotu. Je ňou kvalitné a nadčasové drevo. Jeho výhodou je, že vydrží dlho a aj po rokoch bude moderné. Práve o to v trendoch na rok 2022 ide. Zaobstarať si kúsky, ktoré vydržia viac ako jeden mesiac či rok.


Stavte na rastliny

Viete, čo zmení spálňu úplne od základov? Život. Dýchajúce rastliny sú must have kúskom v roku 2022. Či si už zvolíte celozelené druhy, farebné kvety, alebo narezané kytice, jednu vázu alebo črepník si do miestnosti rozhodne dajte.

Rastliny vás tiež spoja s prírodou vonku za oknom, čo vám určite pomôže počas dlhých pracovných dní. Nie je nič lepšie, ako sedieť alebo ležať v obklopení pekných kvetov.

Pri kombinovaní rastlín neexistujú žiadne pravidlá. Okrem veľkých kvetináčov a nádob môžete vyskúšať aj závesné črepníky. Dosiahnete nimi efekt menšej botanickej záhrady.

Kombinujte prírodné materiály

V roku 2022 sú na výslní prírodnémateriály. Presnejšie ide o drevo, ratan, bavlnu, jutu, kameň, bambus, korok a perie. Z vymenovaných je najdrahšie drevo, preto, keď doň nechcete investovať, zaobstarajte si lacnejšiu alternatívu. Veľmi podobne vyzerá ratan. Hoci nie je taký pevný, prináša do interiéru príjemné teplo.

Benefitom prírodných materiálov je, že ich môžete spolu ladiť aj vo väčšom množstve. V spálni sa ujme kombinácia dreva, bavlny, ľanu aj korku. Stačí, aby ste sa držali v podobných farebných tónoch.

Nebojte sa tmavých farieb

Radi riskujete a chceli by ste v interiéri vyskúšať niečo netradičné? Nafarbite svoju spálňu tmavoufarbou. Ťaživému pocitu sa vyhnete výberom bledých doplnkov a nábytku. Kontrast miestnosť rozžiari a pridá jej na zaujímavosti.

Tip

Túžite po elegantnom, možno až trochu luxusnom vzhľade? K tmavým stenám skombinujte zlatédetaily, napríklad kľučky, hrany skriniek, menšie svietniky alebo podstavce lámp.

A na aké farby staviť? Vhodné sú tmavomodrá, smaragdovo zelená alebo tmavosivá. Pre tých, ktorí riskujú, ale nechcú veľmi tmavý výzor, je tu odtieň s názvom Breezeway. Ide o pastelovo zelenú farbu. Najlepšie vyzerá s bielou, karamelovou, béžovou a bledohnedou.

Zamerajte sa na osvetlenie

Nehľadiac na materiály, farby či nábytok, aký ste si zvolili do svojej spálne, svetlo je to, čo vytvára pravý intímny pocit. Samozrejmosťou je centrálne osvetlenie. Môže byť minimalistické, bodové alebo masívne vo forme lustra. Je to len na vás.

Trendy roku 2022 sa zameriavajú na doplnkové a dekoračné osvetlenie. Do rohu miestnosti dajte lampu, menší stolový model sa zas bude hodiť na nočný stolík. Ak chcete niečo extra, využite špeciálne osvetlenie rámu postele. Skvelou voľbou sú tiež LED pásiky na stenách a skrinkách.

Spálňa zo snov

Zariaďte si spálňu, o ktorej snívate. Svoju vysnívanú spálňu si môžete jednoducho vopred naplánovať a zistiť tak, čo všetko k sebe ladí a koľko voľného priestoru ešte máte. Aký plánovač interiérov je ten najlepší? Inšpirujte sa trendmi na rok 2022 a kombinujte tmavé farby s metalickými odtieňmi, prírodnými materiálmi a správnym osvetlením. Uvidíte, výsledkom bude štýlová, elegantná a nadčasová miestnosť.

Späť

Bývanie v podkroví

Podkrovie, miestnosť so šikmými stenami je pre niekoho priestor, kde štýl bývania dostáva iný, nekonvenčný charakter. Pre mnohých z vás je to dokonca zosobnenie sna o bývaní, či už v rodinnom dome alebo klasickom paneláku. Podkrovie však nemusí a ani neslúži výhradne len na bývanie. Niekomu tam stačí sušiť si vypraté šaty, iný zasa si tam zriadi umelecký ateliér. No a pre niekoho ďalšieho je podkrovie iba obyčajný sklad pre nepotrebné veci s ktorými sa nevie rozlúčiť. Ako stavať podkrovie Takže poďme pekne po poriadku. Ak je vašim snom bývanie v..

Chystáte sa stavať dom? Dobre zvážte, ako budete vykurovať vašu domácnosť Chystáte sa stavať dom? Dobre zvážte, ako budete vykurovať vašu domácnosť

Vykurovanie domu patrí medzi kľúčové prvky domácnosti. Už pri výstavbe sa radí medzi tie drahšie položky a na nesprávne zvolený spôsob vykurovania budete doplácať po celý čas užívania domu. Preto treba všetko dobre zvážiť a nedať sa odradiť predsudkami alebo výškou počiatočnej investície.   Dnes máme takmer neobmedzené možnosti ako vykurovať dom. Poďme si ich jednu po druhej rozobrať. Kúrenie plynom Ide o klasický spôsob vykurovania domácnosti. V ideálnom prípade poskytuje lacné a bezproblémové teplo. Stačí mať prípojku, kvalitný..

Feng šuej

Placebo efekt alebo pravda?ExteriérOrientácia podľa svetových stránInteriérVchod a chodbaSpálňaVaša kanceláriaKuchyňaObývačkaJedáleňKúpeľňa Čínska kultúra sa snaží v každom smere dodržiavať predovšetkým rovnováhu. O prvkoch Jing a Jang počul už asi každý z nás. Sú vzájomne prepojené, jeden potrebuje druhý na dosiahnutie cieľa. Približne pred dvetisíc rokmi vznikla, ako už iste tušíte, v Číne filozofia Tao, ktorá učí, že na svete nie je nič stále, všetko sa mení a všetko so všetkým súvisí. Zakladateľ taoizmu, staročínsky filozof Lao,..

Darovanie a darovacia zmluva

Okrem kúpnej zmluvy či obdobných kontraktov, darovanie je jedným z najčastejších spôsobov nadobúdania nehnuteľností. Určitú popularitu tohto kontraktu spôsobuje možnosť získania nehnuteľnosti bez finančných výdavkov. Nevýhodou darovacej zmluvy však je “neistota” obdarovaného subjektu, keďže darovanie možno napadnúť, čím sa oslabuje panstvo obdarovaného nad darovanou vecou. Otázku darovania upravuje Občiansky zákonník v ustanovení paragrafov 628 – 630. Pre vznik darovacej zmluvy je potrebný súhlasný prejav vôle darcu a obdarovaného. Darovacou zmluvou..

Vznik nároku na províziu za sprostredkovanie predaja nehnutelnosti

Kedy vzniká realitnej kancelárii ako sprostredkovateľovi nárok na províziu za predaj nehnutelnosti? Podstata sprostredkovateľskej zmluvy spočíva v tom, že sprostredkovateľ obstará pre záujemcu uzavretie určitej zmluvy za odplatu. Pokiaľ ide konkrétne o sprostredkovanie predaja nehnutelnosti, zmluva, ktorej uzavretie sprostredkovateľ pre záujemcu obstaráva, je kúpnou zmluvou o prevode nehnutelnosti. Zákonné znenie podľa Občianskeho zákonníkaV zmysle ustanovenia § 774 Občianskeho zákonníka platí, že odmena (v praxi skôr označovaná..

Nedotknuteľnosť obydlia

Právo na ochranu obydlia a exekúciaNedotknuteľnosť obydliaZa akých podmienok je súdny exekútor oprávnený vstúpiť do cudzieho obydlia? Bolo mi povedané, že obydlie občana je nedotknuteľné, chránené zákonom. Môže exekútor, príp. niekto iný odňať pri výkone exekúcie povinnému byt a má povinný nejaký nárok na náhradné ubytovanie, či byt? Ďakujem vám za odpoveď a pomoc. Zora S., Bratislava  Právo na ochranu obydlia a exekúcia Garanciu práva na súkromie na európskej úrovni zabezpečuje najmä Dohovor o ochrane ľudských práv a základných slobôd (ďalej..

Nehnutelnosti ...

Prečo si vybrať open space kancelárie: nová teória activity-based workplace

V posledných rokoch sa nie len väčšie úspešné firmy ale aj takzvaní podnikatelia na voľnej nohe usilujú o navodenie produktívnej atmosféry pri práci. Open space kancelárie sú pre pracujúcich ľudí v mnohom veľkým prínosom a to či už máte firmu s množstvom zamestnancov, alebo ste podnikateľ, ktorému sa nedarí zachovať motiváciu na gauči vo vlastnom byte. Otvorené priestory kancelárií, ktoré minimalizujú možnosti vytvoriť si súkromné priestory, odstraňujú steny a dvere, sa v histórii prvýkrát uplatnili niekde v 50.-tych..

Poistenie domácnosti a zodpovednost Poistenie domácnosti a zodpovednost

Pýtali ste sa niekedy sami seba, prečo by ste si mali vybavovať niečo ako poistenie domácnosti, alebo poistenie zodpovednosti keď už aj tak platíte za poistenie nehnuteľnosti a nechcete utrácať ďalších pár eur za mesiac, ktoré by ste si mohli ušetriť na krásny nový gauč, alebo na nový koberec ktorý ste videli v obchode? Treba si ozrejmiť predovšetkým, čo všetko zahŕňa poistenie nehnuteľnosti. Predstavte si, že Váš domov by niekto vzal, otočil ho strechou dolu, a začal by s ním triasť. Vaše veci, nábytok, oblečenie, knihy.... začali..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.