Máte drahú hypotéku? Vymeňte ju!

Nie ste spokojní s aktuálnymi podmienkami vašej hypotéky? Nahraďte ju Flexihypotékou od VÚB banky s lepšou úrokovou sadzbou a bez poplatku za poskytnutie.

Roman zo Senca dostal vo februári po piatich rokoch splácania hypotéky od svojej starej banky oznámenie o novej úrokovej sadzbe. Úrok bol 5,7% ročne, čo bolo približne toľko ako doteraz. Roman však dnes zarába viac, ako v čase, keď si bral úver, a so sadzbou tak nebol spokojný. „Navštívil som preto pobočku VÚB banky a oni ponúkli mi o percento lepší úrok. Nad takou ponukou som nemusel dlho rozmýšľať,“ hovorí pán Roman. Jeho doterajšia splátka bola 464 eur, po prenose do VÚB banky bude platiť už len 420 eur. Len za najbližšie tri roky tak ušetrí takmer 1 600 eur.

Lacnejšia hypotéka aj pre vás

Ak nie ste spokojní s vašou hypotékou a chcete ušetriť podobne ako pán Roman navštívte aj vy VÚB banku. Tá má pre vás pripravenú Flexihypotéku na refinancovanie s lepšou úrokovou sadzbou už od 4,39% ročne. Úver pritom získate bez poplatku za poskytnutie, čo znamená, že pri 50-tisícovej hypotéke ušetríte 400 eur. Ďalších 100-150 eur ušetríte na ohodnotení nehnuteľnosti, pretože VÚB bude akceptovať pôvodný znalecký posudok, prípadne vykoná interné ohodnotenie zdarma.

Ako na to?

S vybavením Flexihypotéky na refinancovanie nie sú spojené žiadne zbytočné papierovačky. Doklady potrebné k žiadosti o úver:

-        občiansky preukaz/pas + ďalší doklad totožnosti

-        pôvodná úverová zmluva + prípadné dodatky

-        potvrdenie o aktuálnom zostatku úveru

-        pôvodný znalecký posudok / interné ohodnotenie zdarma

K podpisu úverovej zmluvy, resp. najneskôr k čerpaniu úveru, budete potrebovať aj súhlas súčasnej banky s predčasným splatením úveru obsahujúci informácie o tom akú sumu, kedy a na aký účet treba poukázať. Následne už len odnesiete záložné zmluvy na kataster. Samotné vyplatenie pôvodného úveru zrealizuje VÚB, takže s tým nebudete mať žiadne starosti.

Dôležité:

Predčasne vyplatiť hypotéku a nahradiť ju inou je najvýhodnejšie urobiť v čase obnovy fixácie úrokovej sadzby. Vtedy banky štandardne umožňujú predčasné splatenie celého úveru bez poplatku. Pokiaľ by ste predčasné splatenie chceli urobiť mimo tohto obdobia, poplatok by mohol byť 3-5% z predčasne splácanej sumy.

Vylepšite si úrokovú sadzbu

VÚB banka ponúka každému záujemcovi možnosť vylepšiť si podmienky svojej hypotéky prostredníctvom doplnkových služieb. Ich využívanie vám môže pomôcť získať výhodnejšie podmienky a priblížiť úrokovú sadzbu k najnižšej úrovni. Vybrať si môžete z nasledovných služieb:

-        zasielanie príjmu na Flexiúčet vo VÚB

-        inkaso splátky z Flexiúčtu vo VÚB

-        poistenie úveru

-        poistenie nehnuteľnosti

-        poistenie domácnosti

Čim viac služieb si vyberiete, tým vyššiu zľavu môžete získať. A čo je dôležité, zľava je trvalá a platí po celú dobu využívania zvolených služieb, t.j. aj počas celej lehoty splácania hypotéky.  

Úver budete môcť splatiť skôr

VÚB myslí aj na prípady, ak by ste sa chceli svojich dlhov zbaviť skôr. Okrem bezplatného predčasného splatenia celého úveru v čase obnovy fixácie úrokovej sadzby vám preto umožní splatiť každý rok kedykoľvek predčasne až 20% z pôvodnej výšky úveru bez poplatku. V prípade, že vaše mesačný príjmy stúpnu a  budete chcieť mesačne splácať viac, banka vám skráti dobu splatnosti a tak výrazne zníži sumu úrokov, ktoré jej zaplatíte.

Pre viac informácií navštívte ktorúkoľvek pobočku alebo hypotekárne centrum VÚB banky, kliknite na www.flexihypoteka.sk  alebo zavolajte na službu Kontakt 0850 123 000.

Späť

Riešenia, ktoré vám zjednodušia údržbu modernej kuchyne Riešenia, ktoré vám zjednodušia údržbu modernej kuchyne

Moderne kuchyne sa stali srdcom našich domovov, miestom, kde nie len príprava jedál, ale aj rodinné stretnutia a spoločenské udalosti zohrávajú dôležitú úlohu. Aby sme si ale mohli tieto okamihy plnohodnotne vychutnávať, je dôležité mať k tomu priestor, ktorý je nielen štýlový, ale aj ľahko udržiavateľný. Pokračujte v čítaní a zistíte, ktoré riešenia vám zjednodušia údržbu moderne vybavenej kuchyne? Moderné kuchynské linky na mieru Jedným z hlavných krokov k jednoduchej údržbe kuchyne je investícia do kuchynských liniek na mieru. Moderné..

Zelené a modré budovy - bytové a nerezidenčné Zelené a modré budovy - bytové a nerezidenčné

Nízkoenergetický dom je pojmom, ktorý sa v súčasnosti skloňuje čoraz častejšie; myšlienka zdravého a úsporného bývania sa už stala takmer samozrejmosťou. Osobitnou kapitolou je však pojem zelený dom - význam tohto slova má podobný, ale predsa iný rozmer ako len vlastnosti úspornej budovy. Energetická efektivita samozrejme zostáva, avšak projekt zeleného domu ponúka svojim obyvateľom aj mnoho iných vlastností, ktoré nielen "potešia", ale sú i priateľské k životnému prostrediu. Modré budovy idú ešte o čosi ďalej; predstavíme si oba tieto pojmy a..

Výtvarné umenie ako okrasa  nehnuteľnosti Výtvarné umenie ako okrasa nehnuteľnosti

Pri sťahovaní sa do nového domova si ľudia dávajú záležať na mnohých detailoch. Záleží im na tom, aby sa ich byt alebo dom stal útočiskom. Miestom, ktoré budú milovať a starať sa oň. Jedným z najväčších pomocníkov pri vytváraní žiadanej atmosféry nehnuteľnosti je výtvarné umenie. Dokáže zázraky.Aké druhy výtvarného umenia sú vhodné do Vášho interiéru?Hoci poznáme mnoho odvetví výtvarného umenia, nie každé je vhodné umiestniť do Vášho obytného priestoru. Viete si predstaviť blokovať stred Vašej obývačky veľkou plastickou..

Rastúci slovenský dopyt po chorvátskych nehnuteľnostiach - krásy Jadranu a právne otázky kúpy

Omylom je, ak si niekto myslí, že v Stredomorí si nehnuteľnosť môžu dovoliť len superboháči, milionári. Napriek súčasnej situácii v Grécku ceny nehnuteľností postupne klesajú a z uvedenej situácie ťažia najmä Rusi a Taliani, ktorí skupujú nehnuteľnosti – apartmány, byty, domy, hotely a pod. Napríklad, klasický 2-izbový byt na gréckom ostrove je možné kúpiť od asi 45-50 tisíc eur, za ktorú je možné kúpiť 1- izbový byt v Bratislave.   Split a Dubrovnik - najväčší dopyt po luxuse   Pre Slovákov..

Sporné nároky - náhrada nákladov vynaložených na cudziu nehnuteľnosť

Vážení čitatelia, mnohé z vašich písomných a elektronických otázok adresovaných do rubriky “Právnik radí” sa týkajú nárokov na náhradu nákladov vynaložených na nehnuteľnosť, ktorú mali vo svojej oprávnenej držbe nájomcovia, ktorí počas svojho užívania nehnuteľnosti túto zhodnotili stavebnými úpravami alebo inými úpravami interiérov. Pri ukončení nájomného vzťahu vznikajú problémy s tým, či ten, kto prenajatú nehnuteľnosť zhodnotil, má voči prenajímateľov nárok na náhradu vynaložených nákladov, od ktorého okamihu tento nárok vzniká..

Prístup na nehnuteľnosti v rámci výkonu exekúcie

Dobrý deň, chcem Vás poprosiť či je exekútor oprávnený vstúpiť na pozemok (rodinný dom), ktorý už 3 roky nie je v našom vlastníctve ale figuruje tam ešte trvalý pobyt, nakoľko sa nemám kam prehlásiť. Exekútor chce z tohto domu vziať všetok nehnuteľný majetok. Terajší majiteľ je povinný ho vpustiť do domu? Ďakujem Vám vopred za radu. Karin T., Prešov Vstup exekútora na nehnuteľnosť pri súpise hnuteľných vecí Súdny exekútor je oprávnený, pri výkone exekučnej činnosti, vstupovať na pozemky, do bytov, či iných priestorov, avšak za podmienok uvedených..

Kúpte si pozemok, pretože ... (TRH Nehnutelnosti)

Problémy s hypotékou?

Problém je na sveteKeď musí zasiahnuť bankaBanky znižujú úrokové sadzby   Nie je nič ľahšie. Jednoduchá cesta k bývaniu. Stačí len prísť. Riešenie ušité priamo na mieru. To sú len niektoré reklamné slogany, ktoré nás tak často oslovujú a pútajú našu pozornosť na rôzne produkty vedúce k vlastnému bývaniu.Spôsobov, ciest a produktov vedúcich k vlastnému bývaniu je v dnešnej dobe a situácii na trhu skutočne mnoho. Pritom nemusí ísť bezpodmienečne len o získanie nového bytu či domu, ale aj napríklad o kúpu zariadenia, stavbu garáže či bazénu,..

Prečo si vybrať open space kancelárie: nová teória activity-based workplace

V posledných rokoch sa nie len väčšie úspešné firmy ale aj takzvaní podnikatelia na voľnej nohe usilujú o navodenie produktívnej atmosféry pri práci. Open space kancelárie sú pre pracujúcich ľudí v mnohom veľkým prínosom a to či už máte firmu s množstvom zamestnancov, alebo ste podnikateľ, ktorému sa nedarí zachovať motiváciu na gauči vo vlastnom byte. Otvorené priestory kancelárií, ktoré minimalizujú možnosti vytvoriť si súkromné priestory, odstraňujú steny a dvere, sa v histórii prvýkrát uplatnili niekde v 50.-tych..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.