Ako zariadiť garsónku, aby pôsobila vzdušne a útulne

Dokonca aj garsónka s podlahovou plochou 25 m2 môže pôsobiť vzdušne a harmonicky, ak viete, ako na to. Medzi osvedčené tipy a triky, ktoré používajú bytoví dizajnéri, patrí použitie závesného nábytku, multifunkčných zostáv a posuvných dverí so skrytou zárubňou.

garsonka

Rozčlenenie do zón

Pri zariaďovaní garsónky vezmite na vedomie, že sa jedná v podstate o malý priestor ktorý používate na denné činnosti aj spánok. Byt preto rozčleňte na zóny - ideálne na kuchynskú, obývaciu a odpočinkovú zónu. ​K ilúzii viacerých miestností môžete použiť vyššie kusy nábytku, paravány alebo deliace panely. Podobne však poslúži aj koberec umiestnený pod pohovkou, ktorý oddelí obývaciu izbu od spálne. Nebojte sa použiť vkusné tapety, ktoré taktiež opticky predelia priestor.

Závesný nábytok

Ak chcete, aby garsónka pôsobila vzdušne, zabudnite na masívny nábytok. Namiesto neho voľte nábytok na  nohách, ktorý zbytočne vizuálne nezaplní priestor. Rovnaký výsledok dosiahnete, keď byt zariadite závesným nábytkom. Nielen že tak ušetríte podlahovú plochu, ale naviac si uľahčíte jej údržbu.

Podľa bytových dizajnérov môžete zavesiť v podstate čokoľvek od nočného stolíka cez kúpeľňové skrinky až po jedálenskú lavicu.

Posuvné dvere a skryté zárubne

Ak máte tú možnosť, vymeňte klasické dvere za posuvné, ktoré šetria miesto a neprekážajú, keď zostanú otvorené. Rovnako zvážte, či sa neoplatí investovať do dverí so skrytou zárubňou. Ak zladíte navyše materiál kľučky s úchytkami na ostatnom nábytku, dvere doslova splynú s interiérom

Multifunkčný nábytok

V garsónke sa bezchybne uplatňuje multifunkčný nábytok, ktorý dokáže zastať viac úloh naraz. Typickým príkladom sú nábytkové zostavy, ktoré v sebe spájajú šatníkovú skriňu, obývaciu stenu a pracovné miesto. V menšom meradle je možné využiť taburetky so skrytým úložným priestorom, stohovacie konferenčné stolíky alebo úložné boxy na kolieskach.

Využite steny miestnosti

Pri hľadaní úložného priestoru zamerajte svoju pozornosť na steny. Umiestnite na ne otvorené policové systémy, kam vyskladáte knihy alebo upomienkové predmety. Ak máte vysoký strop, môžete niekoľko poličiek zavesiť hneď pod sebou. To navyše ešte opticky zväčší celkový priestor. Poličky sa dajú zavesiť aj nad nábytok, ako je napríklad šatníková skriňa.

Tip: Pokiaľ si to môžete dovoliť, nechajte si vyrobiť vstavaný nábytok na mieru, ktorý výšku miestnosti využije na maximum.

Priestor na spanie oddeľte od zvyšku miestnosti

Pri zariaďovaní odpočinkovej zóny v jednoizbovom byte musíte byť zvlášť kreatívni. Ak máte dostatok priestoru na umiestnenie manželskej postele, pokúste sa ju oddeliť od zvyšku miestnosti. Aspoň čiastočné súkromie vám zaistí paraván, deliaca prepážka alebo baldachýn zavesený nad posteľou.

Ak bojujete o každý centimeter štvorcový, najjednoduchším riešením je obstaranie rozkladacej pohovky. Do úvahy však pripadajú aj iné možnosti. Ako by sa vám páčila napríklad sklopná posteľ, vstavané poschodie na spanie alebo pochôdzne pódium, vo vnútri ktorého sa skrýva vysúvacie lôžko? To všetko sa dá v garsónke s trochou šikovnosti vybudovať.

Tip: Posteľ s úložným priestorom vám v malom byte ušetrí veľa miesta. Tak na nič nečakajte, inšpirujte sa tými najlepšie hodnotenými posteľami na Heureke a vyberte si tú, ktorá presne spĺňa vaše požiadavky ako na priestor, ale aj pre váš pohodlný spánok.

 

Späť

Vonkajšie žalúzie pre tienenie a zníženie hluku v interiéri Vonkajšie žalúzie pre tienenie a zníženie hluku v interiéri

Tieniace prvky majú jasnú úlohu - zabrániť slnečným lúčom preniknúť do vášho príbytku. Lenže predokenné žalúzie majú viacero ďalších funkcií, ktoré zaručene oceníte nielen v lete, ale počas celého roka.   Vonkajšie tienenie okna dnes dokáže bez najmenších problémov nahradiť klimatizáciu, pretože s ich pomocou a v tej najvyššej kvalite môžu znížiť teplotu v interiéri až o 4 stupne. Tienenie podľa vašich potrieb Vnútorné aj vonkajšie žalúzie majú veľkú výhodu v tom, že umožňujú regulovať osvetlenie v miestnosti. Naklápanie..

Starajte sa o záhradu prakticky a rozumne pomocou kvalitnej kosačky Starajte sa o záhradu prakticky a rozumne pomocou kvalitnej kosačky

Ako majiteľ nového domu chcete, aby váš dvor a záhrada vyzerali čo najlepšie. Ale pri všetkých rôznych povinnostiach, ktoré súvisia s údržbou nehnuteľnosti, ako je trávnik, môže byť ťažké nájsť si čas na to, aby ste všetko stihli. Jedným z riešení je investovať do kvalitnej kosačky na trávu.   Kosačka na trávu je stroj, ktorý sa postará o váš trávnik, aby vám doslova neprerástol cez hlavu. Kosačky na trávu môžu byť poháňané ľudskou silou, napríklad elektromotorom alebo spaľovacím motorom, alebo batériou. Ktorý typ kosačky zvolíte..

Kúpeľňa Kúpeľňa

 Každý z nás chce, aby jeho kúpeľňa vyzerala dobre, sviežo a zároveň príjemne. Je to miestnosť, v ktorej, aj keď si to málokto z nás uvedomuje, trávime množstvo času. Sme s vlastnou sprchou a umývadlom spojení viac, než si dokážeme pripustiť. Je len prirodzené, že sa v tejto možno najmenšej miestnosti našej domácnosti chceme cítiť príjemne. Starosti spojené s udržiavaním kúpeľne v čistote sa týkajú každého z nás, preto je na mieste povedať si pár faktov o materiáloch, obkladačkách, umývadlách, sprchách, vlastne sa budeme snažiť venovať..

Prevod vlastníctva družstevného (obecného) bytu a daňové povinnosti

Dobrý deň, máme záujem o vaše poradenstvo. Potrebovali by sme radu ohľadom predaja bytu. Vlastníme od roku 2002 družstevný byt, v ktorom máme zriadenú kanceláriu. Teraz ho chceme predať, ale realitný maklér nám odporučil ho odkúpiť do vlastníctva s ohľadom na lepšiu možnosť jeho prípadného ďalšieho predaja. Chceli by sme vedieť, či budeme musieť platiť daň z predaja nehnuteľnosti alebo nie. Svetozár K., konateľ obchodnej spoločnosti s.r.o., Bratislava  Občianskoprávny režim a režim daňový Predmetná otázka súvisí v prvom..

Občianska a trestná zodpovednosť za protiprávne obmedzovanie práv užívať nehnuteľnosť

„Každý má právo vlastniť majetok. Vlastnícke právo všetkých vlastníkov má rovnaký zákonný obsah a ochranu. Majetok nadobudnutý v rozpore s právnym poriadkom ochranu nepožíva. Dedenie sa zaručuje. Vlastníctvo zaväzuje. Nemožno ho zneužiť na ujmu práv iných a v rozpore so všeobecnými záujmami chránenými zákonom. Výkon vlastníckych práv nesmie poškodzovať ľudské zdravie, prírodu, kultúrne pamiatky a životné prostredie nad mieru ustanovenú zákonom.“ (Ústava Slovenskej republiky, článok 20 ods. 1 a 3)  V roku 1993 som uzavrela manželstvo..

Rodinný spor o dedičstvo - kto dedí a kto nie

Rád by som sa spýtal na možnosť riešenia ohľadne spôsobu vysporiadania nehnuteľného majetku po mojom staršom bratovi, ktorý pred nedávnom zomrel. Jedná sa o rodinný dom s pozemkom. Malý podiel pozemku nadobudol môj starší brat dedením od našej tety ešte predtým, ako sa oženil. Manželstvo bolo bezdetné a v úradných listinách je brat vedený ako jediný majiteľ. Vysporiadanie medzi mnou a mojou sestrou je možné len predajom nehnuteľnosti, na čom sme sa aj dohodli. V prípade, ak by túto nehnuteľnosť dedila aj vdovy po bratovi, predaj nehnuteľnosti by sa skomplikoval..

Poistenie nehnuteľnosti – nie luxus, ale nevyhnutnosť

Domov je pre každého človeka miestom, ktoré preň predstavuje nielen súkromie a pohodlie, ale najmä bezpečie. To je dôvod, prečo si doň inštalujeme napríklad alarmy - snažíme sa ho urobiť čo najbezpečnejším miestom pre seba a svoju rodinu. Zároveň však tak, ako všetky tieto náležitosti chránia nás, tiež chceme, aby bol nejakým spôsobom chránený aj náš domov; akiste zaváži aj fakt, že sme do jeho budovania vložili nemalú námahu, čas aj finančné prostriedky. Aby teda nehrozila situácia, ktorá by nás o náš domov nejakým spôsobom pripravila bez možnosti..

Prečo si vybrať open space kancelárie: nová teória activity-based workplace

V posledných rokoch sa nie len väčšie úspešné firmy ale aj takzvaní podnikatelia na voľnej nohe usilujú o navodenie produktívnej atmosféry pri práci. Open space kancelárie sú pre pracujúcich ľudí v mnohom veľkým prínosom a to či už máte firmu s množstvom zamestnancov, alebo ste podnikateľ, ktorému sa nedarí zachovať motiváciu na gauči vo vlastnom byte. Otvorené priestory kancelárií, ktoré minimalizujú možnosti vytvoriť si súkromné priestory, odstraňujú steny a dvere, sa v histórii prvýkrát uplatnili niekde v 50.-tych..

Ako ušetriť pri kúpe nehnuteľnosti na úrokoch z pôžičky Ako ušetriť pri kúpe nehnuteľnosti na úrokoch z pôžičky

Mnoho ľudí vie ako hypotéka funguje, ale pre prípadnú menšinu si zhrnieme základné informácie, ktoré by mohli byť pre každého zaujímavé a obohacujúce. Keď sa rozhodneme zainvestovať a kúpiť si konečne vlastné bývanie.... dom alebo byt, často a teda väčšinou nemáme dostatok financií na to, kúpiť si nehnuteľnosť za vlastné úspory. (Ak teda nesporíme už dvadsať rokov...) V takých chvíľach sa ponúka hypotéka. Tá ale uhrádza iba určité percento hodnoty domácnosti. V dnešných dňoch to je okolo osemdesiatich percent..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.