Beauty kútik v spálni? Poradíme, ako naň

Zabudnite na líčenie pri jedálenskom stole alebo v kúpeľni s nedostatočným osvetlením. Nastal čas, aby ste si zariadili vlastný kozmetický kútik. Vaša ranná i večerná rutina sa razom premení na rituál, ktorý si budete užívať zakaždým, keď zasadnete k zrkadlu. Ako si taký beauty kútik zariadiť?

 Kozmetický kútik je presne to, čo potrebujete, aby ste si v pokoji užili svoju rannú aj večernú rutinu. Je to miesto, kde sa nalíčite bez toho, aby vás niekto vyháňal, a kde budete mať všetko potrebné pre dokonalý vzhľad. Vybudujte si ho v spálni a nechajte ho krásne zapadnúť do interiéru tak, aby nepôsobil rušivo. Nezabudnite na poriadok – na kozmetickom stolíku si nechajte napríklad len tácku, na ktorej bude vaša obľúbená toaletná voda, lak na nechty alebo šperky.

kozmetický stolík

Začnite výberom miesta

Pokiaľ si chcete vytvoriť beauty kútik v spálni, prípadne kdekoľvek inde, potrebujete hlavne dostatok prirodzeného svetla. Preto hľadajte miesto pri okne, najlepšie potom pri stene kolmej k oknu. Zaistíte si, že vás svetlo nebude zbytočne oslňovať. Rozhodne sa tiež vyhnite tomu, aby ste okno mali za chrbtom.

Umelé osvetlenie potom umiestnite tak, aby vám osvetľovalo obe strany tváre. Nie nadarmo sú zrkadlá u kozmetičiek a v maskérňach orámované svetlom. Skúste zrkadlo so zabudovaným chytrm osvetlením, ktoré dokáže reagovať na svetlo v miestnosti, a vždy vám vďaka tomu zaistí to správne osvetlenie.

Základom je zrkadlo

Kozmetický kútik bez zrkadla by skutočne nefungoval. Pokiaľ zvolíte cestu kozmetického stolíka, pravdepodobne už zrkadlo mať bude. Pokiaľ ich ale budete kupovať zvlášť, na výbere zrkadla si dajte záležať. Malo by byť dostatočne veľké, aby ste pohodlne videli celú tvár. V prípade stolíka potom uprednostnite ten s menšou hĺbkou, aby ste sa cez neho zbytočne nemuseli k zrkadlu nakláňať.

Pre detailnejšie líčenie si potom kúpte menšie obojstranné zrkadlo so zväčšovacím sklom na jednej strane. V obchodoch nájdete také, ktoré stačí položiť na stôl, ale napríklad aj tie, čo pripevníte k stene či stolíku. Zvážte, ktorý variant vám bude viac vyhovovať.

Nezabúdajte na pohodlnú stoličku

Stolička ku kozmetickému stolíku by mala byť najmä pohodlná. Dôležité je ale myslieť aj na ďalšie faktory, ako je výška. Tá by mala zodpovedať výške stola. Najlepšie je hľadať medzi polohovateľnými stoličkami či kresielkami, pri ktorých si výšku prispôsobíte sami podľa potreby. Zabudnite ale na stoličky od jedálenského stola alebo taburety, ktoré často výškou vôbec nezodpovedajú výške stola.

Zaobstarajte si šuplíky a organizéry

Väčšina kozmetických stolíkov disponuje jedným alebo dvoma šuplíkmi, prípadne nejakým úložným boxíkom či organizérom. Pravdepodobne si tak budete musieť zaobstarať nejaké ďalšie úložné priestory. Podľa toho, koľko vecí budete potrebovať uskladniť, voľte veľkosť. Pokiaľ ale nie ste naozajstný kozmetický fajnšmeker alebo influencer, vystačíte si s menšou skrinkou so šuplíkmi, ktorú pohodlne zasuniete pod stôl. Do šuplíkov si kúpte organizér, aby sa vám produkty neváľali všade možne. S kozmetickými organizérmi sa vám bude nielen jednoduchšie hľadať potrebný produkt, ale aj ľahšie udržiavať prehľad a poriadok.

Späť

Tipy, ako vniesť do detskej izby štýl, pohodlie i poriadok Tipy, ako vniesť do detskej izby štýl, pohodlie i poriadok

Ani vám sa nedarí zariadiť deťom ich oázu pokoja tak, ako to vidíte v obľúbených katalógoch o bývaní? Tento problém rieši obrovské množstvo rodičov. Avšak, pre maximálnu spokojnosť najmenších nemusíte mať nadanie ani vysokoškolský titul architekta. V mnohých prípadoch je to len o pocitoch a detailoch, na ktoré treba pri zariaďovaní interiéru detskej izby myslieť. A my vám o tom všetko dôležité v našom článku povieme. Prezradíme vám, ako rozumne vyberať a rozmiestňovať nábytok a ako správne použiť osvetlenie, aby miestnosť pôsobila štýlovo..

Kúpa nehnuteľnosti. Aké kroky tento úkon zahŕňa a dokumenty, bez ktorých sa nezaobídeme Kúpa nehnuteľnosti. Aké kroky tento úkon zahŕňa a dokumenty, bez ktorých sa nezaobídeme

Pri otázke kúpy domu alebo bytu sa aspoň raz v živote ocitne každý človek; niekto po skončení štúdia, niekto pri zakladaní rodiny a iný zas v okamihu, keď si našetrí na takú nehnuteľnosť, akú chce mať. Pri tomto kroku je samozrejme nutné zvážiť niekoľko vecí: výšku sumy, ktorou chceme nové bývanie financovať, ostatné faktory, ktoré z pohľadu spotrebiteľa o vhodnosti daného domu či bytu rozhodujú (poloha, občianska vybavenosť a podobne), a v neposlednom rade otázku, či tento krok zveríme realitke, alebo..

Požiarna ochrana

 Protipožiarne budovyPožiarne uzáveryPotrite steny nehorľavou látkouPožiarne alarmyJe dôležité poznať svoje povinnosti Množstvo požiarov aj napriek zväčšujúcej sa populačnej uvedomelosti a novodobým protipožiarnym systémom neustále stagnuje, nedarí sa znížiť ich počet. Ohňa sa odpradávna ľudia báli, nieto ešte v spojení s príbytkom. Od zaklínania domov pred týmto nemilým hosťom sme prešli prudkým technologickým pokrokom.Oheň je najkontroverznejší zo všetkých živlov. Porekadlo, že je výborný sluha, ale zlý pán, poznáme asi všetci. Sprevádza..

Bývanie bez právneho titulu

V decembri 2007 sme sa na základe nájomnej zmluvy s bytovým družstvom stali nájomníkmi bytu. V čase podpísania zmluvy, ale v byte býval neplatič, ktorému bytové družstvo na základe nedoplatkov a dlhov zrušilo nájomnú zmluvu a ponúklo mu náhradné ubytovanie, ktoré odmietol. Existuje o tom aj doklad, ktorý podpísal. Za neplatiča sme museli všetky dlhy vyplatiť a bytové družstvo nám ponúklo, že byt si môžeme neskôr odkúpiť do osobného vlastníctva. Vo februári 2008 sme bytové družstvo požiadali o odkúpenie bytu do vlastníctva, kde nám bytové družstvo v..

K právnej úprave nájmu nebytových priestorov a zánik nájmu

Ustanovenia zákona č. 116/1990 Zb. o nájme a podnájme nebytových priestorov v znení neskorších predpisov sú vo vzťahu k všeobecným ustanoveniam § 663 a nasl. Občianskeho zákonníka špeciálne. Na vzťahy vyplývajúce zo zmluvy o nájme a podnájme nebytových priestorov možno všeobecnú úpravu použiť len v prípade, ak ich neupravuje osobitný zákon. (rozsudok Najvyššieho súdu SR č. k. Cdo 3/1997) Skutkový stav prípadu Prenajímateľ a nájomca v roku 1992 uzavreli zmluvu o nájme nebytových priestorov na dobu piatich rokov s tým, že si dojednali vzájomné..

Ohováranie a otázka prostitúcie v susedských a nájomných vzťahoch - občianskoprávna a trestnoprávna zodpovednosť

V minulom čísle sme riešili právny problém dvoch študentiek - Jany K. a Zuzany T. - z Nitry, ktoré si spoločne prenajali byt a v dôsledku anonymnej správy (tzv. oznámenie o domovej schôdzi) rozšírenej v dome, kde sa nimi obývaný byt nachádza, boli obvinené z prostitúcie, predaja drog a zbraní v prenajatom byte. V danej príčinnej súvislosti sa značne zhoršil vzťah medzi študentkami - nájomcami a susedmi, ako aj vzťah medzi nájomcami a ich prenajímateľom, v dôsledku čoho im hrozí zo strany prenajímateľa, ktorého meno bolo dané do súvislosti s údajnou..

Nehnutelnosti ...

Vývoj cien bytov v Bratislave v roku 2008

Skoro každého, ktorý či už má byt alebo si ho ešte len plánuje obstarať, zaujíma vývoj cien bytov a hlavne prognóza do budúcnosti. Prvé sa dá ukázať na základe zozbieraných údajov, druhé sa dá v súčasnosti len veľmi obtiažne predpovedať.Pozrime sa teda, čo sa na trhu s bratislavskými bytmi dialo od januára 2008 po čiastočnom cca mesačnom (vianočnom) útlme, ktorý nastal po zatiaľ najväčšom realitnom boome na Slovensku v jeseni 2007, kedy boli ceny za meter štvorcový starých bytov v hlavnom meste drahšie ako ceny za meter štvorcový v novostavbách.Realitný..

Vývoj cien bytov V Bratislave v roku 2007

Analýza cien bytov v Bratislave sa robila z plnohodnotných 13.410 údajov za obdobie od januára do decembra 2007. Priemerná cena m2 bytu v Sk sa vypočítavala bez výrazných odchýliek narúšajúcich trend. Oddelene sa vypočítavali ceny novostavieb od cien starých bytov, aby sa odhalil ich vplyv na rast cien starých bytov. Graf č.1: Tento graf poukazuje na to, že 34% z celkovej ponuky bytov pripadalo na ponuku novostavieb. Toto malo zákonitý vplyv na vývoj celkovej výslednej ceny, ktorú novostavby ťahali nahor.Graf č.2: Tento graf ukazuje, že najväčší podiel na množstve..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.