Nepodceňujte význam ergonomického sedenia v kancelárii - investícia do pohodlia a produktivity

Kancelárska práca so sebou často prináša nutnosť presedenia dlhých hodín na nie vždy pohodlných stoličkách. To však môže priniesť nepríjemné zdravotné problémy a aj zhoršenú pracovnú výkonnosť. 

Naše telo nebolo pri svojej evolúcii pripravené na tak dlhé hodiny strávené v sede. Tobôž nie na nevhodnom type sedenia. Kancelárske zamestnania, kde sme nútení v tejto polohe zotrvávať často značnú časť pracovného dňa, preto môžu predstavovať problém. Pomôžte organizmu, ale aj vašim pracovným výsledkom využitím ergonomickej kancelárskej stoličky.

ergonomické kreslo

Pohodlie pretavte do zvýšenej produktivity

Hlavným benefitom je zvýšená podpora správneho držania tela. Ergonomická stolička do kancelárie disponuje práve základnými ergonomickými vlastnosťami, čo napríklad zamedzí tendenčnému nakláňaniu sa dopredu. To všetko speje k lepšiemu pohodliu, čo má za následok aj zvýšenú produktivitu.

V pozitívnom slova zmysle výrazne ovplyvní život zamestnancom, čo má zásadný vplyv na ich spokojnosť a lepšie pracovné výsledky. Ukázalo sa, že ide o zaujímavú investíciu aj pre zamestnávateľov. Tí často vyčleňujú veľké množstvo financií na zdravotné poistenia a sú stratoví aj pri horšom zdravotnom stave svojich zamestnancov.

Ergonomické stoličky pri nízkej prvotnej investícii dokážu v konečnom dôsledku ušetriť peniaze na rôzne kompenzačné náklady pri problémoch zamestnancov. Navyše sú podporené rôznymi testovaniami ešte pred a počas výroby či udelením certifikátov kvality – napríklad BIFMA, ktorý určuje štandardy pre stabilitu a pevnosť kancelárskeho nábytku, alebo certifikát IGR.

Ergonomickou stoličkou eliminujete bolesť, ale aj psychické problémy

Spokojný a zdravý zamestnanec je kľúčom k úspechu každej firmy. Ergonomické stoličky nielen zvýšia ich pohodlie, ale hlavne dokážu eliminovať riziko zdravotných problémov spojených s nesprávnym sedením. Okrem podpory držania tela musíme pri ich benefitoch spomenúť aj ďalšie.

Pracovníci v kanceláriách musia často bojovať s bolesťami dolnej časti chrbta a šije, keďže tradičné stoličky im neumožňujú pohodlné vykonávanie práce počas dlhých presedených hodín. Ergonomické prevedenia navyše aj znižujú tlak v bedrových kĺboch, ktoré sú namáhané pri držaní celej váhy vášho tela. V neposlednom rade ide aj o zlepšenie krvného obehu. Pohodlie pri práci môže znížiť únavu a nepriamo aj riziko podráždenosti, úzkosti či dokonca depresie, ktorá vie poriadne skomplikovať plnenie pracovných cieľov.

Späť

Problémy pri napojení sa na inžinierske siete

Ak sa rozhodnete nad stavbou vlastného rodinného domu, poviete si, že základom je vybrať si dobrú lokalitu s dispozične riešeným stavebným pozemkom. Po tomto kroku by sa už nič vážne nemalo stať a jedinou starosťou by mala byť len samotná výstavba vášho domu. Lenže človek mieni a život mení. Problémy totiž môžu nastať už pri samotnom pripájaní sa na inžinierske siete. Nemusí ísť pritom o technický problém, ale vyslovene susedský. Aké konkrétne nepríjemné situácie vám môže priniesť realita, si povieme v nasledujúcich riadkoch. Predstavte si,..

Celoročné potešenie a úžitok zo záhrady hľadajte pod prístreším modernej pergoly Celoročné potešenie a úžitok zo záhrady hľadajte pod prístreším modernej pergoly

Trávili ste aj napriek množstvu slnečných letných dní pomerne veľa času v uzavretých priestoroch? Práca a rôzne iné povinnosti si jednoducho nevyberajú. Príchod zimy však neznamená, že by ste v tomto trende mali pokračovať a zaťažiť svoje telo ešte viac. Aj v zime si môžete užiť nádherné prostredie prírody pod bezpečným prístreším modernej a pevnej pergoly. Pergola je špeciálny prístrešok určený na ochranu verandy, terasy alebo priestoru pred páliacim slnkom, vetrom alebo dažďom. Jeho nosnú časť tvoria opakujúce sa úseky oblúkov, vzájomne..

Drevené domy

O Slovensku sa dá tvrdiť že je to krajina, kde medzi ľudmi prevláda obľuba v stavaní rodinných domov z „kameňa“. Či už ide o kvádre či tehly, akoby snáď ani iný materiál neexistoval. Častokrát si ani neuvedomujeme že tieto materiály patria k tým drahším. Nuž k drevu ako stavebnému materiálu sa prikloní málokto a pritom ide o dobrú ekologickú ale aj lacnejšiu alternatívu ako si postaviť svoj rodinný dom.   Tradícia stavania rodinných domov z vysoko trvácnych materiálov ako sú kameň či tehla,..

Nová slovenská právna úprava timesharingu - úprava dočasného užívania nehnuteľností v dovolenkových destináciách

Na 18. schôdzi Národnej rady Slovenskej republiky bol, okrem iných, bodom rokovania návrh zákona o ochrane spotrebiteľa pri poskytovaní niektorých služieb cestovného ruchu. Prezident SR JUDr. Ivan Gašparovič návrh zákona vrátil s pripomienkami na opätovné prerokovanie, po ich zapracovaní bol predmetný návrh zákona  Národnou radou SR schválený a dňa 17. mája 2011 publikovaný v Zbierke zákonov ako zákon č. 161/2011 Z. z. o ochrane spotrebiteľa pri poskytovaní niektorých služieb cestovného ruchu. Predmetný zákon týkajúci sa, ako už..

Nárok na majetok pri dedení

 Moji rodičia sa rozviedli pred šiestimi rokmi. Otec je vlastníkom 4- izbového bytu v Piešťanoch a rodinného domu vo Veľkých Levároch. Pri našom poslednom rozhovore mi naznačil, že napísal závet, ktorým odkázal celý majetok svojej družke, s ktorou už asi dva roky žije v spomínanom byte v Piešťanoch. Mám nejaký nárok na otcov majetok aj v prípade, že ho chce celý odkázať svojej priateľke? Anna M., Veľké Leváre Vážená čitateľka, podľa ustanovení Občianskeho zákonníka máte ako potomok Vášho otca zaručený nárok na zákonný dedičský podiel,..

Prístup na nehnuteľnosti v rámci výkonu exekúcie

Dobrý deň, chcem Vás poprosiť či je exekútor oprávnený vstúpiť na pozemok (rodinný dom), ktorý už 3 roky nie je v našom vlastníctve ale figuruje tam ešte trvalý pobyt, nakoľko sa nemám kam prehlásiť. Exekútor chce z tohto domu vziať všetok nehnuteľný majetok. Terajší majiteľ je povinný ho vpustiť do domu? Ďakujem Vám vopred za radu. Karin T., Prešov Vstup exekútora na nehnuteľnosť pri súpise hnuteľných vecí Súdny exekútor je oprávnený, pri výkone exekučnej činnosti, vstupovať na pozemky, do bytov, či iných priestorov, avšak za podmienok uvedených..

Daň z nehnuteľností

Čo je to daň z nehnuteľností?Vyrubenie daneKto je to daňovník?Predmet daneVýška sadzby daneNovinkyProblematika dane z nehnuteľností je upravená v zákone č.582/2004 Z. z.o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady (ďalej len "zákon"). V podstate sa teda už tri roky zachováva v pôvodnom stave. Každý rok sa ale dejú jemné úpravy.Čo je to daň z nehnuteľností?  Zákon rozlišuje 3 druhy dane z nehnuteľností:daň z pozemkov,daň zo stavieb,a daň z bytov (kam patria pre účely dane i nebytové priestory v bytovom..

Ceny nehnuteľností

Najlepšie investície do nehnutelnosti ...


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.