Systémové omietky Ytong hrejú a chránia pred hlukom aj plesňami

Jednou z prednostívnútorných vápennocementových omietok Ytong je skutočnosť, že zlepšujú tepelnoizolačné vlastnosti stien. Navyše vďaka vysokej paropriepustnosti znižujú riziko vzniku plesní. Pri práci s nimi realizačná firma alebo stavebník ocenia aj ľahké spracovanie, vysokú výdatnosť a pevnosť.

skvelé omietky

Tieto omietky dokonale ladia s priedušnosťou muriva Ytong a Silka. Užívatelia domu či bytu potešia ich dobré tepelnoizolačné vlastnosti: (tepelný odpor λ10 s hodnotou 0, 13 W/m.K). Tie im dodáva špeciálna ľahčená zložka z recyklovaného skla. Vďaka nízkemu súčiniteľovi tepelnej vodivosti a vysokej paropriepustnosti (faktor difúzneho odporu μ ≤ 7) sa u stien omietnutých týmito systémovými omietkami investor nemusí obávať ani vlhkosti a plesní.

Vvnútornú omietku Ytong (s technickým názvom Ytong BASE TP600) je možné aplikovať ako jednovrstvovú (jednodruhovú) alebo viacvrstvovú (z dvoch rôznych typov omietok). V prípade aplikácie viacvrstvovej omietky odporúča spoločnosť Xella vykonať druhú (finálnu) vrstvu z Ytong vnútornej stierky hladenej. Táto kombinácia má množstvo výhod – vnútorná omietka Ytong je vysoko priedušná, vystužená vláknami a vyniká výbornými tepelnoizolačnými vlastnosťami. Sadrová stierka má extra hladký povrch a zaisťuje hygienickú čistotu prostredia.


Vnútorná akustická omietka Ytong zlepšuje akustiku stien a stropov

Akustická vápennocementová jadrová omietka s technickým názvom Ytong BASE GP600 je vhodná na ručné i strojné spracovanie a používa sa na vytváranie vnútorných jadrových omietok pod štukové omietky a stierky stien a stropov s požiadavkou na hlukový útlm. Obvykle sa kombinuje s pórobetónovými tvárnicami Ytong s objemovou hmotnosťou ≥ 400 kg/m3, ale je vhodná aj pre aplikáciu na vápennopieskové tvárnice, tehly, betón alebo štiepkocementové dosky.

Pre zákazníkov a partnerov spoločnosti Xella je kľúčové a podstatné, že pri stene z priečok Ytong Klasik hr. 100 mm na maltu Ytong, obojstranne omietnutých akustickou omietkou Ytong hr. 15 mm, vychádza hodnota Rw(C, Ctr) = 42, pri stene z priečok Ytong Klasik hr. 125 mm vychádza hodnota Rw(C, Ctr) = 44.

"Systémové riešenie s vnútornou akustickou omietkou Ytong plní pri stenách z priečok Ytong Klasik šírky 150, 200 a 250 mm medzi obytnými miestnosťami požiadavky súčasnej akustickej normy, a vďaka akustickým tvárniciam Silka je spoločnosť Xella schopná vyhovieť aj potrebám pre vyšší akustický útlm," hovorí Ing. Martin Mihál, vedúci oddelenia technickej podpory Xella CZ/SK..

bytová omietka

Práca s akustickou omietkou Ytong je ako pri iných omietkach Ytong a Silka jednoduchá a jednoduchá. Pokiaľ tvoria podklady pre vnútornú akustickú omietku Ytong pórobetónové murivo Ytong alebo vápennopieskové tvárnice Silka, nie je potrebné na tieto steny vykonávať prednástrek alebo penetráciu. Rovnaká je situácia pri podklade z tehál. Pri betóne nie je nutná penetrácia, ale prednástrek áno.

Aj pri vonkajších stenách by zákazník mal siahnuť po systémovom riešení a pracovať okrem muriva Ytong alebo Silka aj s vonkajšou systémovou tepelnoizolačnou omietkou Ytong (s technickým názvom Ytong BASE TP400). Okrem toho, že zvyšuje tepelnoizolačné vlastnosti stien, napomáha aj odstraňovať vlhkosť zo stavby. Navyše znižuje riziko vzniku plesní na povrchu stien a vo vnútri konštrukcie a zrýchľuje finálne úpravy stien. U fasád je základom kvalitný podklad a ten má majiteľ domu vďaka kombinácii muriva Ytong a Silka a systémovej vonkajšej tepelnoizolačnej omietky Ytong hotový.

Späť

Požiarna ochrana

Množstvo požiarov aj napriek zväčšujúcej sa populačnej uvedomelosti a novodobým protipožiarnym systémom neustále stagnuje, nedarí sa znížiť ich počet. Ohňa sa odpradávna ľudia báli, nieto ešte v spojení s príbytkom. Od zaklínania domov pred týmto nemilým hosťom sme prešli prudkým technologickým pokrokom. Protipožiarne budovy Na bezpečnosť a ochranu proti požiarom sa musí dbať nielen pri využívaní už hotových stavieb. Zhodný podiel zodpovednosti majú aj projektanti a stavebníci. Stavba sa už v počiatkoch jej realizácie z hľadiska požiarnej..

Zatepľovanie bytov a domov

Úsporné zatepľovanieVykurovanieFinancovaniePožiadavkou všetkých vlastníkov a obyvateľov bytov je mať čo najspoľahlivejšiu správu domu, tak aby bola účelná a šetrila spoločné peniaze. Najefektívnejším spôsobom správy bytového domu je v dnešnej dobe považované spoločenstvo vlastníkov bytov (SVB). Druhou alternatívou správy domu je pre vlastníkov bytov možnosť vybrať si z ponúk firiem, ktoré sa zaoberajú správou nehnuteľností. Spoločenstvo je právnická osoba založená podľa zákona NR SR č.182/1993 Z.z. o vlastníctve bytov a nebytových priestorov,..

Poplašné systémy a zabezpečovacie zariadenia

 Uvažujme ako zlodejFaktory ovplyvňujúce rozhodnutie vlamačovTakže ako sa chrániť?DvereZámokOkná a zasklené plochyPoplašné systémyDelenie poplašných systémovMagnetické poplašné zariadenie Ľudskou prirodzenosťou je potreba chrániť seba, svojich najbližších a svoj majetok od nepamäti a na to využíva dodnes všetky svoje dostupné možnosti. V dnešných časoch je dôležitejšie krízovým situáciám predchádzať, ako ich riešiť a ľudia sa zaoberajú svojou ochranou o väčšej miere než v minulosti. Týka sa to aj bezpečnosti jednotlivcov a rodín a zabezpečenia..

Sporné nároky - náhrada nákladov vynaložených na cudziu nehnuteľnosť

Vážení čitatelia, mnohé z vašich písomných a elektronických otázok adresovaných do rubriky “Právnik radí” sa týkajú nárokov na náhradu nákladov vynaložených na nehnuteľnosť, ktorú mali vo svojej oprávnenej držbe nájomcovia, ktorí počas svojho užívania nehnuteľnosti túto zhodnotili stavebnými úpravami alebo inými úpravami interiérov. Pri ukončení nájomného vzťahu vznikajú problémy s tým, či ten, kto prenajatú nehnuteľnosť zhodnotil, má voči prenajímateľov nárok na náhradu vynaložených nákladov, od ktorého okamihu tento nárok vzniká..

Vznik spoločenstva vlastníkov bytov

ZMLUVA O SPOLOČENSTVEKOMPETENCIE SPOLOČENSTVANÁVRH NA ZÁPIS SPOLOČENSTVA DO REGISTRA Časté otázky našich čitateľov sa týkajú výkonu správy domov. Konkrétne ide o otázku, ktorá z foriem výkonu správy je výhodnejšia - či správa uskutočňovaná priamo vlastníkmi bytov a nebytových priestorov alebo správa uskutočňovaná správcom, teda bytovým družstvom, správcovskou spoločnosťou či inou právnickou osobou, prípadne, aké sú kompetencie spoločenstva alebo správcov. Nakoľko ide o širokú tému, odpoveď na túto otázku sa Vám pokúsim podať v tomto, ako aj..

Svojpomoc namiesto štátnej moci

Pred rokom som privolila môjmu známemu, aby sa ku mne nasťahoval. Dohodli sme sa, že budeme spolu bývať, pričom obaja sme mali prispievať na „spoločnú domácnosť“. Súhlasila som, nakoľko išlo o rodinného priateľa, ktorému boli moji rodičia z minulosti zaviazaní. Po čase nastali však rozpory, prišiel o zamestnanie, začal byť agresívny - slovné útoky, negativizmus. Na domácnosť prestal prispievať, prácu si nehľadal, čo bolo pre mňa už neudržateľné. Som zúfalá, lebo vo svojom vlastnom byte nemám pokoj, dotyčný sa mi smeje do očí a vyhráža sa mi súdmi,..

Hypotekárny úver na nehnuteľnosť I. - financovanie a registrácia

     Jedným z najčastejších spôsobov financovania kúpy nehnuteľnosti je hypotekárny úver. Hypotekárny úver je využívaný na riešenie otázky bývania v prípade, že záujemca o kúpu napr. bytu nedisponuje dostatočnou finančnou hotovosťou. Účelom záložného práva (z lat. hypotheca) je zabezpečiť pohľadávku a jej príslušenstvo. Z toho dôvodu existencia záložného práva je závislá od existencie pohľadávky, ktorú zabezpečuje. V prvom rade predstavuje donútenie dlžníka, aby splnil svoj záväzok a v prípade, že záväzok nie je riadne..

Novinky v stavebnom sporení

Správa bytových domovCieľ projektu a konferencieNovela zákona o stavebnom sporeníOkruh poberateľov štátnej prémieAsi nikoho v súčastnej dobe neprekvapí, že medzi základné túžby človeka patrí splnenie si sna o vlastnom bývaní či zmodernizovaní toho, čomu hovoríme vlastný domov. Cesta k peknému a hlavne útulnému bývaniu vedie viacerými cestami. Medzi tie najviac využívané cesty ako sa k tomuto cieľu priblížiť patrí na Slovensku stavebné sporenie. Aby tento nástroj na splenie si sna o peknom bývaní mohol lepšie reagovať na potreby ľudí, dochádza na tomto..

Kúpa nehnutelnosti zaťaženej vecným bremenom alebo záložným právom na nehnuteľnosti?

Pred samotnou kúpou zaťaženej nehnutelnosti je vhodné, aby si kupujúci v prvom rade jasne ozrejmil, či skutočne chce nadobudnúť nehnuteľnosť s ťarchou alebo nezaťaženú nehnuteľnosť. Jeho postup závisí od toho, či nehnuteľnosť je nadobúdaná priamo konaním kupujúceho alebo cez sprostredkovateľa - realitnú kanceláriu. Kupujúci by si mal vyžiadať relevantné a najmä aktuálne doklady ohľadne predmetnej nehnuteľnosti, napr. originál  listu vlastníctva. Na liste vlastníctva, ktorý môže získať od predávajúceho, od realitnej kancelárie..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.