Vianočné darčeky majú byť praktické a šité na mieru

Už pociťujete mierny vianočný stres, chytá vás nákupná horúčka a intenzívne uvažujete, aké darčeky si tento rok od vás rozbalia vaši blízki pod vianočným stromčekom? Nenechávajte si nákupy na poslednú chvíľu, vybavte sa všetkým potrebným s predstihom a pár dní pred Vianocami si už len nalejte varené víno, na tanier dajte medovníky, vyložte si nohy a pozrite si romantický vianočný film.

darčeky

Kam s darčekmi?

Predtým, ako vám dáme zaujímavé, praktické a moderné tipy na darčeky, mali by ste si nájsť tajné miesto, kde ich budete môcť ukryť pred zvedavými očami vašich členov rodiny. Ak máte možnosť odložiť si ich napríklad v kancelárii, ste o krok vpred, avšak aj doma sa dá nájsť miesto, kam druhí nepôjdu.

 

Práve priestranné komody sú skvelou skrýšou, kam si môžete odložiť už kúpené darčeky pod vianočný stromček. Ak máte doma komodu, prípadne len jej časť, ktorá je určená na vaše veci a nikto iný z domácnosti vám do týchto šuplíkov či skriniek nechodí, je to ideálne miesto na udržanie prekvapenia, kým príde jeho čas po štedrovečernej večeri. Komody vám ponúkajú dostatok priestoru, pretože sú spravidla hlboké, majú viacero oddelených častí a zväčša majú aj veľké šuplíky. Takže skrýšu na darčeky máte vyriešenú!

Už len vybrať správny darček pre každého z rodiny

Predtým, ako sa pustíte do bláznivého nakupovania darčekov v štýle "beriem všetko, čo mi príde pod ruku", sa zamyslite nad jednou vecou. Dnes už mnoho ľudí má materiálne doma všetko, čo potrebuje a čo chce. Vianoce sú teda o robení radosti a darčeky by mali mať nejakú pridanú hodnotu. Samozrejme, neopomeňte praktickú stránku, aby boli aj využiteľné a nesadal na ne zbytočne len prach.

 

Jedným z tipov na tohtoročné Vianoce sú nástenné plagáty, ktoré aktuálne dominujú ako interiérové dekorácie všade, kam sa pozriete. Farebný, čiernobiely, konkrétny, abstraktný, malý, veľký, v ráme i bez neho. Možností je mnoho a vám už len zostáva vybrať na základe osobnosti človeka, pre ktorého plagát vyberáte, aký konkrétny kúsok zvolíte. Ak sa trafíte do štýlu, uvidíte tú radosť. Navyše bude daný človek pri každom pohľade na plagát vidieť vedľa neho aj vašu tvár. A presne o tom je čaro Vianoc!


darčeky

Ešte jeden materiálny tip na vianočný darček, ktorý sa nestratí v žiadnej domácnosti, sú nápadité a zaujímavé obliečky na paplóny. S týmto darčekom ulahodíte nielen dospelým, ale aj deťom, keďže ponuka detských vzorov je nekonečná. Tu však musíte dopredu vedieť rozmery, na aký paplón vlastne obliečky kupujete, aby ste následne nemali starosti s výmenou tovaru.

Nezabúdajte na zážitky

 

Je neodškriepiteľným faktom, že zážitky a spomienky ostanú v mysli a srdci navždy. Práve preto je skvelým tipom na darček aj nejaký zážitok. Nemusíte hneď kupovať zoskok z lietadla, aj keď pre adrenalínových nadšencov je aj to možnosť. Pokojne stačí poukaz na masáž, lístky do kina či divadla, prípadne vstup na únikovú hru.

 

Keď sa všetky tieto miesta otvoria a budú fungovať bez obmedzení, môžete si spolu ako rodina či s priateľmi vyraziť a využiť vianočný darček spoločne. Ak napríklad niekto rád behá či športuje, kúpte mu registráciu na nejaký závod alebo vstup do posilňovne. Pre najmenšie deti sú k dispozícii rôzne lekcie plávania, cvičenie či detské kútiky. Takto urobíte dvojnásobnú radosť rodičovi aj dieťaťu.

 

Fantázii sa medze nekladú. Zážitkovým darčekom môžete vytiahnuť druhú osobu z komfortnej zóny napríklad vstupom do kryokomory alebo ju zoberiete na lietanie v tuneli. A viete, čo sa hovorí. Zdieľaná radosť je dvojnásobná, tak rovno kúpte zážitok pre dvoch a možno to budete práve vy, kto bude tieto momenty zažívať tiež.


Späť

Rekonštrukcia kúpeľne

Častým problémom pri rekonštrukcii kúpeľne býva na samotnom začiatku odstraňovanie umakartu. Ak sa pri rekonštrukcii kúpeľne rozhodnete pre jeho likvidáciu, musíte sa najprv rozhodnúť o tom, či nová tvár kúpeľne bude kopírovať jej predošlý charakter, alebo sa pustíte do úplne novej vizáže vašej kúpeľne. Ak si vyberiete prvú možnosť, tak odstránením umakartových stien získate väčšiu výšku v miestnosti. Samotné odstránenie umakartových stien trvá len niekoľko hodín, takže z hľadiska úspory času by to nemal byť problém. Prvé komplikácie pri..

Čo treba urobiť pred nasťahovaním do novopostaveného rodinného domu

Sťahovanie do novopostaveného rodinného domu so sebou prináša radosti a očakávania. Každý majiteľ nového domu sa teší, že si splní svoje želania a predstavy o dokonalom bývaní. No na druhej strane prináša sťahovanie aj niekoľko povinností a starostí so zariaďovaním a presunom starej domácnosti do novej. Keď si odmyslíme náročné sťahovanie, ktoré pozostáva s prenášania plných škatúľ niekedy aj nepotrebných vecí, s ktorými sa nevieme rozlúčiť, zostane nám ešte niekoľko základných povinností, bez ktorých by sme si komfort nového domova užívali..

Zariaďujete si spálňu? Ktoré prvky ohrozujú pokojný spánok? Zariaďujete si spálňu? Ktoré prvky ohrozujú pokojný spánok?

Veľmi dôležitým faktorom pre kvalitný spánok a celkovú pohodu v živote je správne zariadenie spálne. Mnohí z nás v tomto smere preto venujú veľkú pozornosť výberu veľkej postele a kvalitného matraca, no pritom zabúdame na fakt, že existuje celý rad ďalších prvkov, ktoré môžu mať na náš spánok  výrazný a dokonca negatívny vplyv. Ktoré kroky nám viac škodia ako pomáhajú, a ako správnym zariaďovaním tohto priestoru môžeme optimalizovať náš spánok? Nevhodné a príliš silné osvetlenie Osvetlenie je jedným z najdôležitejších faktorov..

Neskolaudovaná stavba - otázka predaja a bývania

S mojím manželom máme vyhliadnutý rodinný dom na kúpu. Ide o novostavbu domu, no realitka, ktorá ho ponúka, sa vyjadrila, že nie je ešte skolaudovaný. Je táto skutočnosť pre nás ako kupujúcich na závadu? Aké môžeme očakávať ťažkosti s kúpou neskolaudovanej stavby, s trvalým pobytom ? Ivica S., Kľakany Ako sami uvádzate, vami postavený rodinný dom je neskolaudovaný. V zmysle platnej legislatívy to znamená, že neskolaudovaná nehnuteľnosť nemôže slúžiť účelu, na ktorý bola postavená - teda buď podnikateľským účelom, ako prevádzka podniku, vo..

Základné požiadavky na vnútorné prostredie bytových a nebytových budov z hľadiska tepelno-vlhkostnej mikroklímy - byty nižšieho štandardu a ubytovacie zariadenia

V oblasti práva sociálneho zabezpečenia vydalo Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky (MZ SR) dňa 18.06.2008 vyhlášku č. 259/2008 Z. z. o podrobnostiach o požiadavkách na vnútorné prostredie budov a o minimálnych požiadavkách na byty nižšieho štandardu a na ubytovacie zariadenia. Predmetná právna úprava vychádza zo zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia, konkrétne z jeho ustanovenia § 62 ods. 1 písm. f), ktoré splnomocnilo MZ SR vydať predmetnú vyhlášku. Táto obsahuje právnu úpravu a podrobnosti týkajúce sa nehnuteľností..

Zastúpenie fyzických osôb pri spravovaní ich nehnuteľného majetku

Pri právnych úkonoch súvisiacich s nehnuteľnosťami je možné dať sa zastúpiť inou fyzickou osobou, príp. právnickou osobou. Občiansky zákonník v danej súvislosti diferencuje medzi zákonným zastúpením a zastúpením na základe tzv. dohody o plnomocenstve. Zákonné zastúpenie Zákonné zastúpenie vzniká na základe zákona alebo rozhodnutia štátneho orgánu. Typickým príkladom zákonného zastúpenia je zastúpenie maloletého dieťaťa. Kto je jeho zákonným zástupcom, ustanovuje zákon č. 36/2005 Z. z. o rodine. Uvedené zastúpenie maloletého..

Financovanie prác na bytovke domu

Keď sa obnova financuje prostredníctvom bankyNajlacnejšie požičiava štátMožnosti financovania obnovy bytových domovŠtátny fond rozvoja bývaniaŠtátna dotáciaAko dostať dotáciu ministerstvaStavebné sporiteľneKomerčné bankyPodmienky, za akých banky požičiavajú na obnovu bytovČo je pri poskytovaní úveru bankou dôležitéÚvery na obnovu bytového domu poskytujú komerčné banky aj stavebné sporiteľne, najvýhodnejšie však na tento účel požičiava štát.Keď sa obnova financuje prostredníctvom banky Na obnovu bytového domu si možno požičať aj od..

Najlepšie investície do nehnutelnosti ...

Financovanie nehnutelnosti

Právnické a fyzické osoby, ktoré ku svojej činnosti potrebujú vyhovujúce priestory, majú v dnešnej dobe hneď niekoľko možností ako ich získať. Každá z nich obsahuje výhody, nevýhody a skryté riziká. Spomínanými možnosťami sú kúpa nehnuteľnosti za vlastné prostriedky, kúpa nehnuteľnosti s použitím bankového úveru, kúpa nehnuteľnosti na leasingové splátky alebo iba prenájom nehnuteľnosti na určitú dobu.Kúpa nehnuteľnosti verzus nájomKúpa nehnuteľnosti za vlastné prostriedky je klasická možnosť kalkulovania: “čo si môžem dovoliť za peniaze,..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.