Aké zariadenie kancelárie môže a dokáže podporiť vašu produktivitu?

V dnešnom hektickom svete je efektívne zariadená kancelária základným kameňom pre dosiahnutie vysokého stupňa produktivity a pohody pri práci. Nielen v čase osobného voľna, počas spánku alebo dovolenky, ale aj v práci predsa potrebujeme na dobrý výkon adekvátne podmienky. Príjemnou správou je, že v ich vytvorení vám nemusí pomôcť len zamestnávateľ, ale veľa vecí si môžete zariadiť aj sami.

Ktoré prvky môžete zahrnúť do svojej kancelárie, aby ste podporili svoju produktivitu?

kancelárie

Správna kancelárska technika

Moderná technológia je v súčasných pracovných prostrediach základným a nevyhnutným prvkom. Investícia do kvalitného počítača, notebooku, tlačiarne a ďalších periférií môže výrazne zvýšiť efektivitu vášho pracovného procesu. Nezabudnite na ergonomickú klávesnicu a myš, ktoré zvyšujú pohodlie pri dlhodobom sedení. Užitočná je tiež kvalitná kancelárska technika, závisí od toho,  akú konkrétnu profesiu vykonávate.

Pracovný stôl s pevnými nohami

Napriek tomu, že odvetví, v ktorých viacerí z nás pracujeme, existuje naozaj veľa, pomerne značná časť úloh sa dnes realizuje spoza pracovného stola. Pevný pracovný stôl je preto ďalším centrálnym bodom každej kancelárie, takže jeho správny výber je naozaj dôležitý.

Oplatí sa zvoliť si model, ktorý je dostatočne veľký, pretože vecí, ktoré k vykonávaniu kancelárskej práce potrebujeme, je niekedy naozaj veľa, pričom potrebujeme aj priestor na pohyb.

Pracovné stoly so štýlovými Hairpin nohami vašim povinnostiam poskytnú nielen stabilnú základňu, ktorá je nevyhnutná pre plnohodnotné sústredenie, ale tiež dodajú priestoru nádych elegancie a budú vás ako spoločnosť prezentovať. Nezabudnite aj na kvalitnú stoličku, ktorá podporuje správnu polohu tela, pričom dlhé sedenie nie je dobré, pretože poloha v sede nie je pre telo prirodzená.

produktivita

Kvalitné osvetlenie

Správne osvetlenie je esenciálnym prvkom každej produktívnej kancelárie. Vo výškových budovách sa oň starajú veľké okná, s ktorých montážou pomáhajú špeciálne pracovné plošiny. Ani menšie okno v domácej pracovni však nie je na zahodenie, pretože prirodzené denné svetlo podporuje v tele produkciu dôležitých látok, ktoré zvyšujú našu koncentráciu a energiu. K dispozícii máte tiež možnosť jednoduchšieho vetrania.

Vyhýbajte sa naopak ostrým umelým svetlám. Doplnkové stolové lampy s reguláciou intenzity osvetlenia vám umožnia prispôsobiť si ho podľa aktuálnych potrieb.

Organizačné pomôcky

Pre efektívne fungovanie akejkoľvek práce je dôležitá aj správna organizácia kancelárie. Používajte na tento účel úložné boxy, police a organizátory na stôl, aby ste udržali pracovný priestor usporiadaný a pokiaľ možno čistý. Získate tak tiež lepší prehľad o dokumentoch a nástrojoch potrebných pre vašu prácu.

Osobný dotyk a dekorácie

Vložte do svojej kancelárie osobný dotyk a dekorácie, ktoré vám pripomínajú pozitívne momenty. Rastliny, umenie a iné príjemné detaily vedia vytvoriť príjemné prostredie, ktoré podporuje kreativitu a koncentráciu. Netreba to s nimi ale preháňať, aby sa naopak priestorový chaos nepodpísal aj na tom v našej hlave.

Z uvedeného vyplýva, že pre vytvorenie produktívneho a príjemného pracovného prostredia je nutné venovať pozornosť viacerým detailom. Správna kombinácia vhodných prvkov vám pomôže vytvoriť ideálne pracovné prostredie. Pamätajte však, že vaša vlastná kancelária by mala byť nielen efektívnym pracoviskom, ale aj miestom, kde sa cítite pohodlne a inšpirovaní pri svojej práci.

Späť

Živnostník a hypotekárny úver

Úvery z bankových inštitúcií sú v dnešnej dobe jednou z najčastejších a najobľúbenejších foriem ako si prefinancovať vlastné bývanie. Stále stúpajúce ceny nehnuteľností majú za následok, že len málokto si môže nové bývanie financovať z vlastných zdrojov. Zo širokého spektra bankových služieb si už dnes  na Slovensku vyberie takmer každý. Spotrebné, bezúčelové, hypotekárne – výber úverov je skutočne široký, stačí si len správne vybrať. Nad akým úverom však môžu rozmýšľať živnostníci, na čo ho môžu použiť a čo je k jeho vybaveniu..

Farby a ich vplyv na nás Farby a ich vplyv na nás

 Samotné bývanie a vôbec zútulnenie prostredia kde žijeme nie je len otázkou vhodnosti architektúry, materiálov, či občianskej vybavenosti okolia. Celkový komplex dobrého dojmu z bývania dotvára prostredie v ktorom žijeme a najmä vhodnosť farieb, ktoré použijeme nielen v interiéry svojho bytu, ale aj pri vonkajšom vzhľade budov. Možno si poviete, že presné kombinovanie farieb nie je až tak dôležité. Nuž, ak by ste na tejto vete stále trvali, tak vedzte, že váš názor nemusí byť práve tým najlepším, čo vám okolo témy bývania napadlo.Úloha použitia..

Beauty kútik v spálni? Poradíme, ako naň Beauty kútik v spálni? Poradíme, ako naň

Zabudnite na líčenie pri jedálenskom stole alebo v kúpeľni s nedostatočným osvetlením. Nastal čas, aby ste si zariadili vlastný kozmetický kútik. Vaša ranná i večerná rutina sa razom premení na rituál, ktorý si budete užívať zakaždým, keď zasadnete k zrkadlu. Ako si taký beauty kútik zariadiť?  Kozmetický kútik je presne to, čo potrebujete, aby ste si v pokoji užili svoju rannú aj večernú rutinu. Je to miesto, kde sa nalíčite bez toho, aby vás niekto vyháňal, a kde budete mať všetko potrebné pre dokonalý vzhľad. Vybudujte si ho v spálni..

Podnájom bytu (časti bytu) nielen v judikatúre súdov

Právnym základom podnájmu je podnájomná zmluva, ktorej forma nie je predpísaná,. Vychádzajúc z ust. § 865 a 686 Občianskeho zákonníka, ktoré upravujú otázku nájmu bytu, je nepochybné, že podnájomná zmluva k bytu môže byť uzavretá aj inak než písomne, teda ústne alebo konkludentne. Táto by mala obsahovať okrem iného podmienky skončenia podnájmu a to najmä možnosť dať výpoveď zo strany prenajímateľa. Pre vznik podnájomného vzťahu je potrebná zmluva, teda konsenzus medzi nájomcom a treťou osobou - teda podnájomníkom, a najmä - pre kreáciu podnájomného..

Bývanie bez právneho titulu

V decembri 2007 sme sa na základe nájomnej zmluvy s bytovým družstvom stali nájomníkmi bytu. V čase podpísania zmluvy, ale v byte býval neplatič, ktorému bytové družstvo na základe nedoplatkov a dlhov zrušilo nájomnú zmluvu a ponúklo mu náhradné ubytovanie, ktoré odmietol. Existuje o tom aj doklad, ktorý podpísal. Za neplatiča sme museli všetky dlhy vyplatiť a bytové družstvo nám ponúklo, že byt si môžeme neskôr odkúpiť do osobného vlastníctva. Vo februári 2008 sme bytové družstvo požiadali o odkúpenie bytu do vlastníctva, kde nám bytové družstvo v..

Spoločná kúpa bytu

 Žijeme spolu ako druh a družka už niekoľko rokov a máme v úmysle kúpiť si spoločne byt. Ako naformulovať kúpnu zmluvu? Čo sa stane s bytom, keď uzavrieme manželstvo? Pavol K. a Mária M., BratislavaPokiaľ nie ste manželmi, môžete nadobudnúť byt len do podielového spoluvlastníctva. V takom prípade je potrebné uzatvoriť kúpnu zmluvu, ktorá musí obsahovať náležitosti uvedené v zákone o vlastníctve bytov a nebytových priestorov s tým, že obaja budete uvedení na strane kupujúcich. V kúpnej zmluve by mali byť určené vaše spoluvlastnícke podiely na nadobúdanom..

Byty na prenájom - ceny v Bratislave za rok 2005

V súčasnosti je veľa ľudí, ktorí sa rozhodli kúpiť si byt za účelom jeho prenájmu. Kto však chce prenajímať byt, kupovaný na úver, musí si veľmi dobre zrátať, nakoľko môže nájomné pokryť splátky úveru.Treba si uvedomiť, že pravidelné mesačné splátky sa dajú investovať aj do iných produktov ako sú nehnuteľnosti, pričom napríklad pri finančných produktoch nedochádza k postupnému opotrebovávaniu, a tým k obmedzovaniu vplyvu inflácie na zvyšovanie ceny (výšky nájomného). Pri prenájme nehnuteľností treba rátať aj s určitou rezervou - keď sa..

Ako ušetriť prostredníctvom stavebného sporenia Ako ušetriť prostredníctvom stavebného sporenia

Stavebné sporenie patrí dnes medzi najbežnešie formy sporenia ako si finančne zhmotniť svoje predstavy o vlastnom bývaní. Tak ako v každom segmente trhu, aj možnosti stavebného sporenia prinášajú novinky, ktoré sa prispôsobujú aktuálnym potrebám svojich spotrebiteľov. Hlavne pri súčasných možnostiach stavebného sporenia platí ono známe: „Kto šetrí má za tri.“ Aj preto prináša Prvá stavebná sporiteľňa, a. s. nové alternatívy ako urobiť svoje bývanie úspornejším.Ekologické šetrenieOd 1. januára 2008 platí novela zákona o stavebnom sporení, ktorá..

Najlepšie investície do nehnutelnosti ...


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.